Συνάντηση Ε.Δ.Α.ΔΙ.ΜΑ.Θ. με τον νέο Συντονιστή της Α.Δ. Μακεδονίας–Θράκης

Δελτίο τύπου της Ένωσης Δασοπόνων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Δ.Α.ΔΙ.ΜΑ.Θ.) για την συνάντηση με τον νέο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Δελτίο Τύπου

Την Τέταρτη 21 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά επαφών του Δ.Σ της Ε.Δ.Α.ΔΙ.ΜΑ.Θ. με τον νεοδιορισθέντα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Συντονιστή κ. Σάββα είχε την ευκαιρία η αντιπροσωπεία του Δ.Σ του συλλόγου μας, να θέσει υπόψη του εν συντομία μια σειρά σημαντικών θεμάτων που ταλανίζουν για χρόνια τώρα, τόσο την ίδια την Δασική Υπηρεσία, όσο και τον κλάδο μας.

Η συζήτηση έγινε σε ένα θετικό κλίμα και από τις δυο πλευρές όπου εξ αρχής αναγνωρίστηκε η ανάγκη της συχνής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις σε προβλήματα που ανακύπτουν και μπορούν εύκολα να επιλυθούν. Από την πλευρά μας τονίστηκε η πλήρης στήριξη του κλάδου μας σε κάθε προσπάθεια που θα καταβάλει η νέα διοίκηση και στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να αναβαθμιστούν καίρια οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες της διοίκησης, πάντα βέβαια με γνώμονα την νομιμότητα, την χρηστή διοίκηση και όλες τις λοιπές αρχές που διέπουν μια σύγχρονη και δημοκρατική Πολιτεία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων: α) στο ζήτημα των νέων οργανογραμμάτων που προωθούνται από την Κυβέρνηση και θα μας απασχολήσουν άμεσα, β) στην στελεχιακή ενίσχυση και ανασυγκρότηση της Υπηρεσίας μας και ειδικά του κλάδου μας, που η προφανής έλλειψη προσωπικού καθιστά αδύνατη πρακτικά την άσκηση των καθηκόντων μας λόγω φόρτου εργασίας , γ) την υπηρεσιακή αναβάθμιση του κλάδου μας καθώς εξακολουθεί να υφίσταται ένας ρατσιστικός διαχωρισμός σε βάρος μας, που διαπνέει δυστυχώς κάθε έκφανσή της, δ) στο ζήτημα της ομογενοποίησης της διοικητικής πρακτικής και των ενεργειών της υπηρεσίας, ώστε, αφενός μεν να πάψουν φαινόμενα όπου κάθε Δασαρχείο ή Διεύθυνση ανά νομό ερμηνεύει και πράττει κατά το δοκούν, αφετέρου δε, να προστατευτούν οι συνάδελφοι από ζητήματα άγνοιας νόμων και εν γένει νομικής επάρκειας και αντιμετώπισης και ε) στο ζήτημα των μέσων που διαθέτει ή μάλλον δεν διαθέτει η υπηρεσία για την άσκηση των καθηκόντων μας όπως, οχήματα, καύσιμα, ασύρματοι, μέσα επιτήρησης, αλεξίσφαιρα κ.α.

Κατόπιν, αυτών, ανανεώθηκε το ραντεβού ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να επανέρθουμε με συγκεκριμένες απόψεις και επιχειρήματα που θα συνοψίζονται σε ένα υπόμνημα που θα του καταθέσουμε και το οποίο μας διαβεβαίωσε ότι θα το λάβει σοβαρά υπόψη του στην λήψη των αποφάσεων του και μάλιστα ότι όποιες από τις απόψεις μας είναι επαρκώς τεκμηριωμένες και προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα προτίθεται –πιθανών- να τις υιοθετήσει.

Ε.Δ.Α.ΔΙ.ΜΑ.Θ.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: