Ανακοίνωση δασικών σωματείων για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Με αφορμή το θέμα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, που επανέρχεται από πολλούς συναδέλφους, τα Σωματεία μας, όπως και οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των επιπέδων, έχουν τοποθετηθεί αρνητικά για αυτή την «μεταρρύθμιση» νεοφιλελεύθερης κοπής, που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε με τον ν. 4369/2016 και τίθεται πλέον σε εφαρμογή.

Η απεργία –αποχή από την αξιολόγηση, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ καλύπτει τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια κλαδικά και εργασιακά Σωματεία και συνεπώς τον κάθε εργαζόμενο. Στην απεργία αυτή συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο προκειμένου να υπηρετηθεί ο γνωστός από την «εκσυγχρονιστική» περίοδο στρατηγικός στόχος για «επιτελικό» κράτος, που εντέλει προβλέπει εργασιακές σχέσεις–λάστιχο, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και κράτος χωρίς κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες.

Πρόκειται για ξανασερβιρισμένες διατάξεις αντίστοιχες με εκείνες που εισήχθησαν από την προηγούμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση, τον γνωστό «νόμο Μητσοτάκη», που οι αγώνες των εργαζόμενων στο Δημόσιο, ακύρωσαν στην πράξη.

Η «αναδιάρθρωση», ή «μεταρρύθμιση» του κράτους, η δημιουργία «ευέλικτου, επιτελικού Δημοσίου» είναι λέξεις που μπορεί να ηχούν ωραία και να παραπέμπουν στην πραγματική ανάγκη για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το Δημόσιο στο κοινωνικό σύνολο.

Πόσο σχέση έχει όμως αυτή η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση με την προαναφερόμενη πραγματική ανάγκη προσφοράς των δημοσίων Υπηρεσιών στην Κοινωνία ? Αυτό είναι ένα ερωτηματικό που δυστυχώς δεν απαντάται ούτε και σήμερα. Αυτό που γίνεται με προφανώς πιο εύπεπτο τρόπο από τη σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι η συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που όμως έχουν καταδικαστεί από τον Ελληνικό Λαό.

Η απάντηση όλων των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι αγωνιστική και ξεκάθαρη

ΑΠΕΧΟΥΜΕ-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Δημόσιες υπηρεσίες επαρκώς στελεχωμένες και με την αναγκαία για το έργο τους χρηματοδότηση ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Με την σημερινή κατάσταση του δημόσιου τομέα καμία ατομική στοχοθεσία δεν είναι ρεαλιστική και αυτό δεν μπορεί να φορτώνεται στην πλάτη των εργαζόμενων.

• Δημόσιες υπηρεσίες για τις ανάγκες των πολλών και όχι γραφεία εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων. Ειδικά μετά την «μνημονιακή μετάλλαξη της δασικής νομοθεσίας», η αξιολόγηση των δασικών υπαλλήλων θα αφορά την αποτελεσματικότητά τους στο ξεπούλημα της δασικής γης και στην καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος.

• Καμία σύνδεση αξιολόγησης και μισθού. Καμία δημιουργία δεξαμενής απολύσεων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους Δασολόγους -Δασοπόνους- Δασοφύλακες και Διοικητικούς να στηρίξουν τις διαδικασίες που έχουν καθορίσει τα σωματεία τους (Δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία- Αποχή, ανά υπηρεσία των συναδέλφων και συγκέντρωση των εντύπων αξιολόγησης ώστε να επιστραφούν στη διοίκηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: