Γ. Τσιρώνης: Προχωράει καλά το ζήτημα των δασικών χαρτών

«Προχωράει καλά το ζήτημα των δασικών χαρτών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Καλαμάτα, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κορώνη για το 4ο φεστιβάλ μεσογειακής διατροφής.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «προφανώς υπάρχουν προβλήματα, γιατί μιλάμε για μία πληγή δεκαετιών που κανείς δεν τόλμησε και αγγίξει. Όλοι ξέρουν και οι παραγωγοί μας, αλλά κυρίως και η βιομηχανία μας, ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα να προσεγγίσουμε ξένες επενδύσεις σε σοβαρό τομέα και κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα, όσο υπάρχει εκκρεμότητα των δασικών χαρτών και όσο δεν ξέρει ο άλλος εκεί πού αγοράζει, αν είναι δασικό ή όχι και τι θα βρει μπροστά του. Μιλάμε λοιπόν για μία μεγάλη μεταρρύθμιση και η βούληση της κυβέρνησης και το πετυχαίνουμε, είναι ούτε ένα στρέμμα χαμένο από τη γεωργική γη που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, όπως και τα δάση. Ως εκ τούτου προχωράμε στην κατεύθυνση να εξορθολογήσουμε και οι εκτάσεις, που ίσως στο παρελθόν εκχερσώθηκαν για να γίνουν καλλιέργειες, ώστε να τακτοποιηθούν ως τέτοιες και να πάει η γη, είτε με παραχώρηση εκεί που είναι η συμφερότερη η παραχώρηση, είτε και με εξαγορά στον παραγωγό, ώστε να λήξει αυτός ο εφιάλτης της ατομικής ομηρίας του κάθε παραγωγού, που ήθελε να κάνει μία μικρή μεταποίηση και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί έπρεπε να κάνει πράξη χαρακτηρισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Δυστυχώς δεν υπάρχει συντεταγμένο κράτος. Αν υπήρχε, ούτε παράνομες εκχερσώσεις θα είχαμε ούτε τσουτσέκια υπουργούς να θέλουν να τις καλύψουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: