Νέα εγκύκλιος: Τώρα η αίτηση, έως 31 Αυγούστου η υποβολή τοπογραφικού τακτοποίησης αγροτεμαχίων

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο αν. ΥΠΕΝ κ. Σ. Φάμελλος, και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (20/7), δίνεται παράταση έως και την 31η Αυγούστου 2017 για την κατάθεση των τοπογραφικών που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση για «τακτοποίηση» γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, στις περιοχές των αναρτημένων δασικών χαρτών.

Σε κάθε περίπτωση η αίτηση για αλλαγή χρήσης ή για παραχώρηση κυριότητας (για εκτάσεις στις οποίες η εκχέρσωση έχει γίνει προ του 1975),  θα πρέπει να έχει κατατεθεί στο Δασαρχείο της περιοχής έως τις 27 Ιουλίου. Αφορά όσους εκμεταλλεύονται αγροτεμάχια, τα οποία στους Δασικούς Χάρτες είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά και έχουν ειδοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) προκειμένου να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουν τις καλλιέργειες και τις επιδοτήσεις τους.

Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:

  1. δεν απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης του ενδιαφερομένου και αντίγραφο δήλωσης σχετικά με την περίπτωση έκτασης δηλωμένης στο ΟΣΔΕ, αφού αυτή έχει αντικατασταθεί με το διαβιβαστικό, με το οποίο αποστέλλονται τα γεωχωρικά στοιχεία τού ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για το σύνολο των εκτάσεων, και
  2. για τη διαπίστωση, αρκεί η αιτούμενη έκταση για εξαγορά ή χρήση (υπαγωγή στα άρθρα 47 και 47Β ν. 998/1979), να έχει δηλωθεί με Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) στο ΟΣΔΕ, μόνο σε ένα από τα έτη είτε αυτό αναφέρεται στην τελευταία τριετία είτε στο τρέχον έτος, και τέλος
  3. σχετικά με την τήρηση της εξάμηνης προθεσμίας, από το πέρας τής προθεσμίας τής παραγράφου 1 του άρθρου 15 ν. 3889/2010, για την έκδοση της διοικητικής πράξης έγκρισης εξαγοράς ή επέμβασης (χρήση) η οργάνωση και ιεράρχηση της επεξεργασίας των σχετικών αιτήσεων, θα εκτελείται με προτεραιότητα στα ολοκληρωμένα από πλευράς στοιχείων αιτήματα, λαμβάνοντας υπόψη την εκκρεμότητα εξέτασης στις περιπτώσεις που έχουν παράλληλα υποβληθεί αντιρρήσεις για τα ίδια γεωτεμάχια.

Αναλυτικά η εγκύκλιος στο σχετικό αρχείο που ακολουθεί.

Σχετικό αρχείο:
Εγκύκλιος 158585/1758/20.7.2017 (ΑΔΑ: Ψ31Ι4653Π8-ΓΣΨ) Οδηγίες σχετικά με διαδικασία και δικαιολογητικά για την υπαγωγή στα άρθρα 47 και 47Β ν. 998/1979 σε περιοχές αναρτημένων δασικών χαρτών.

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: