Κινητοποίηση, στις 2 τα ξημερώματα, για διάσωση ελαφιού

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της  Δ/ΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ,
για τον τραυματισμό πλατωνιού στην περιοχή του Λαδικού

Περί τις 2:00 το πρωί της 24 ης Ιουλίου 2017 ενημερωθήκαμε για τραυματισμό πλατωνιού στην περιοχή του Λαδικού. Στο σημείο κινήθηκε άμεσα ο οδηγός της Δ/νσης Δασών Δωδ/σου Χίου Βασίλειος, ο οποίος εντόπισε τραυματισμένο νεαρό αρσενικό πλατώνι στη διασταύρωση της Ε.Ο. Ρόδου –Λίνδου με την οδό που οδηγεί στο Λαδικό. Το άτυχο ζώο έφερε τραύματα στο σώμα ως αποτέλεσμα πρόσκρουσης με αυτοκίνητο, το οποίο είχε απομακρυνθεί από το σημείο.

Μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Κυν. Συλλόγου Ρόδου, όπου του παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την κτηνίατρο του Δήμου Ρόδου κ. Κατερίνα Βελώνη και τροφή από το εκτροφείο πλατωνιών του Δήμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους. Διαπιστώθηκε ότι φέρει ελαφρά τραύματα στο σώμα αλλά πιθανώς να έχει υποστεί κακώσεις στο κεφάλι.

Η άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας και η μεταφορά του άτυχου ζώου, πέρα από την ευσυνειδησία του υπαλλήλου, οφείλεται στην πρόσφατη ενίσχυσή μας από το Υ.Π.ΕΝ. με ένα νέο όχημα με καρότσα μεταφοράς, που ήταν απολύτως απαραίτητο για την άμεση μεταφορά των τραυματισμένων πλατωνιών. Ελπίζουμε να αναρρώσει σύντομα και να το απελευθερώσουμε.

Από τη Διεύθυνση Δασών ΔωδεκανήσουΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: