Τον Σεπτέμβρη η ανάρτηση δασικών χαρτών για Κ. Μακεδονία και Αττική

Τον Απρίλιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα γίνει νέα ανάρτηση στο 17% της επιφάνειας της χώρας που αφορά την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική, τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε επίσης πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση μετά την 7η Σεπτεμβρίου για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

Σε σχέση με τον υπερπληθυσμό των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο, ο υπουργός συνέδεσε το φαινόμενο με την υπεραλίευση και τα θαλάσσια ρεύματα προσθέτοντας πως η ένταξη της περιοχής στη ζώνη Natura και τα επιφανειακά δίχτυα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για το φράγμα στη Μεσοχώρα, ο κ. Φάμελλος δήλωσε πως το έργο ξεμπλόκαρε μετά από 16 χρόνια. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα υδροηλεκτρικό έργο που συνδέεται άμεσα με τον ενεργειακό σχεδιασμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται ότι το μέρος του χωριού Μεσοχώρα που δεν θα κατακλυστεί από τα νερά της μελλοντικής λίμνης, θα σωθεί και θα εξακολουθήσει να κατοικείται.

Πηγή: ΕΡΤ1ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: