«Φύγε από μπροστά, θα σε σκοτώσω»

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, δυο θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ Κ.Ο.Π.), με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μεγαλόπολης και Ανδρίτσαινας αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ μετέβησαν στην περιοχή της Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως όπου περί ώρας 23.30 ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί.

Λίγο μετά ένα μηχανάκι ήρθε προς το μέρος που ήταν οι θηροφύλακες με επιβαίνοντες δύο νεαρά άτομα τα οποία δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία των θηροφυλάκων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των θηροφυλάκων, το μηχανάκι αποτελούσε τον προπομπό ενός άσπρου ημιφορτηγού κλειστού τύπου και ως εκ τούτου οι θηροφύλακες δεν προέβησαν στην ακινητοποίηση του. Πράγματι, μετά από 15 λεπτά εμφανίστηκε άσπρο φορτηγάκι το οποίο κινείτο με κλειστά φώτα και οι θηροφύλακες αμέσως του έκαναν σήμα να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο. Οι επιβαίνοντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν και οι γονείς των δύο νεαρών ατόμων αμέσως προέτρεξαν να αναφέρουν πως ήταν στα μελίσσια και για ξύλα. Οι θηροφύλακες ζήτησαν να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο στο όχημα και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι ενοχοποιητικό στο εσωτερικό του οχήματος.

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, οι θηροφύλακες ζήτησαν από τον οδηγό να ανοίξει το καπό της μηχανής αφού οι πληροφορίες τους ήταν ότι εκεί έκρυβε όπλο και θηράματα (λαγούς). Μόλις ο οδηγός άκουσε την εντολή να ανοίξει το καπό αντέδρασε φωνάζοντας στον θηροφύλακα που ήταν μπροστά στο όχημα «φύγε από μπροστά, θα σε σκοτώσω», ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, παρασύροντας και τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά στο δεξί πόδι τον θηροφύλακα.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του οδηγού για άρνηση ελέγχου και απείθεια, για απειλή καθώς επίσης για αντίσταση κατά της αρχής όπως προβλέπεται από τον Δασικό και τον Ποινικό Κώδικα.

.

.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: