Άλλες δυο συλλήψεις για παράνομη θήρα

Έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν στην πολύ οργανωμένη και συστηματική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α´ Κ.Ο.Κ.Δ.) όσον αφορά τη θηροφύλαξη. Τόσο οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες όσο και οι θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων της Α´ Κ.Ο.Κ.Δ. καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να περιορίσουν την λαθροθηρία σε έναν δύσκολο, από κάθε άποψη, γεωγραφικό χώρο.

Σήμερα το πρωί, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες που είναι τοποθετημένοι στους Κ.Σ. Καστελλίου Πεδιάδας και Βιάννου, σε κοινή τους περιπολία, προέβησαν σε 2 συλλήψεις. Και οι 2 συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν στην τοποθεσία Ψαρή Φοράδα, στο δημοτικό διαμέρισμα Βιάννου και αφορούν παράνομη θήρα λαγού, με σκύλους δίωξης εκτός επιτρεπόμενης ημέρας.

Η πρώτη σύλληψη ενός ατόμου έγινε το πρωί, περίπου στις 07:20, καθώς κυνηγούσε με 5 σκύλους δίωξης, και η δεύτερη σύλληψη ενός άλλου ατόμου έγινε μισή ώρα αργότερα, στις 07:50 περίπου καθώς κυνηγούσε με 3 σκύλους δίωξης. Στην τελευταία περίπτωση, μέχρι να τον προσεγγίσουν οι θηροφύλακες, κατάφερε να κρύψει το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο τελικά δε βρέθηκε. Και οι 2 υποθέσεις πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι κατά την φετινή κυνηγετική περίοδο, το κυνήγι του λαγού επιτρέπεται από τις 15/9 έως 10/1 μόνο τις ημέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η δε χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου λαγού επιτρέπεται μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται το κυνήγι του λαγού (Τετ., Σαβ. και Κυρ.).

.

.

.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: