12.800 αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία

Τις 12.800 έχουν φτάσει οι αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν για τους δασικούς χάρτες, στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας.

Αυτό επεσήμανε χθες στην “Ε” ο αρμόδιος δασολόγος για τους δασικούς χάρτες στη Διεύθυνση, Τάκης Αγγελόπουλος, αναφέροντας ότι αν δε δοθεί νέα παράταση, μεθαύριο Δευτέρα 25 του μήνα που λήγει η τελευταία προθεσμία, θα κλείσει το σύστημα για τις ενστάσεις.

Πάντως, ο κ. Αγγελόπουλος μας ενημέρωσε ότι αυτή τη φορά, τις τελευταίες μέρες, ο κόσμος έχει κοπάσει. Δείγμα ότι όσες ενστάσεις ήταν να γίνουν, μάλλον έγιναν, και πλέον δεν υπάρχουν άλλοι πολίτες που να θέλουν να καταθέσουν.

Στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας ο χώρος του ισογείου έχει γεμίσει από φακέλους που έχουν κατανεμηθεί με τη σειρά, με βάση τον αριθμό που έχουν πρωτοκολληθεί, για να διευκολυνθεί η τυχόν υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων, καθώς και η εξέτασή τους.

Στο μεταξύ, με απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών εγκρίθηκε η πρόσληψη από την ΕΚΧΑ Α.Ε. 100 συνολικά ατόμων, 70 ΠΕ γεωτεχνικών ειδικότητας Δασολόγων και 30 ΤΕ Δασοπόνων, με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (έως 8 μήνες) με σύναψη σχετικών συμβάσεων, για την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, για την εκτέλεση εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συμπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών της χώρας έως και την κύρωσή τους.

Το προσωπικό αυτό, μετά την πρόσληψή του από την ΕΚΧΑ Α.Ε. και μετά από απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, θα κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, σύμφωνα με την προκήρυξη των θέσεων (κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες της κάθε οργανικής μονάδας).

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

 

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. αυτό που συμβαίνει με τους δασικούς χάρτες είναι πολύ περίεργο και χρειάζεται αναζήτηση και διερεύνηση σε βάθος. Είναι δυνατόν να υποχρεώνεις έναν αγρότη που επί τριάντα πέντε συνεχόμενα έτη του δίνεις επιδότηση για το κτήμα του, τώρα τον υποχρεώνεις να το αγοράσει διότι δεν είναι δικό του, δηλαδή η επόμενη φάση θα είναι να του ζητήσεις να επιστρέψει τις επιδοτήσεις που ελάμβανε επί τριάντα πέντε χρόνια? Μήπως δεν είμαστε σοβαροί? οι παντογνώστες που σοφίστηκαν όλες αυτές τις ιστορίες περί αντιρρήσεων, παράβολων, εξαγορών κλπ έχουν λάβει
    υπόψη τους τις φοροκαταιγιδες που πλητουν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια? Μήπως εκτελούν εντολές που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι τα συμφέροντα του δύσμοιρου ελληνικού λαού? ΉΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ!!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: