Καθυστέρηση στην ανάρτηση νέων δασικών χαρτών

Καθυστέρηση προβλέπεται στην ανάρτηση του 17% των Δασικών Χαρτών της χώρας, η οποία θα ξεκινούσε σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει στις 5 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση), όπως αναφέρει το tovima.gr, έχει επιβαρυνθεί εξαιτίας της κατάθεσης εγγράφων από το προηγούμενο πακέτο αναρτήσεων, που λήγει στις 25 Οκτωβρίου και αφορά στο 35% των Δασικών Χαρτών της χώρας.

Η ανάρτηση των νέων Δασικών Χαρτών, σύμφωνα με τις προαναγγελίες του κ. Φάμελλου, θα περιλαμβάνει και τα όρια κήρυξης αναδασωτέων περιοχών στις περιοχές που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Εντός της εβδομάδας αναμένεται ότι θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα.

Για τους 205 δήμους που αφορούν οι νέες αναρτήσεις, όπως είχε επισημάνει τον περασμένο μήνα ο κ. Φάμελλος, οφείλουν έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2017, να έχουν αποτυπώσει τις οικιστικές πυκνώσεις (αλλιώς αυθαίρετοι οικισμοί σε δάση) και να έχουν υποβάλλει τα σχετικά στοιχεία στην ΕΚΧΑ. Να σημειωθεί ότι «τρέχει» ήδη η προκήρυξη για το 47% των Δασικών Χαρτών.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ (ρεπορτάζ Μάχη Τράτσα)

.

.

.
ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: