Αμπελοπούλια: Πιάνει δουλειά ο ανακριτής για διαφθορά

ΚΥΠΡΟΣ: Ο πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας, Αθανάσιος Σωκράτους, διορίστηκε την Τετάρτη από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ως ποινικός ανακριτής, για να διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με καταγγελίες που έγιναν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία.

Δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (11.10.2017)
Ρεπορτάζ: Άγγελος Νικολάου  

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, η διερεύνηση θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Σε σχέση με το δημοσίευμα του «Φ» την Τετάρτη, με τίτλο «Δίκτυα διαφθοράς στη ΜΜΑΔ», αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ουδέποτε τέθηκε αίτημα ενώπιον του Αρχηγού της Αστυνομίας για συνάντηση με τον καταγγέλλοντα αστυνομικό όπως φέρεται να ζήτησε ο ίδιος ο αστυνομικός με γραπτό αίτημά του προς τον Διοικητή της ΜΜΑΔ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο καταγγέλλων αστυνομικός ζήτησε συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος με ενημερωτικό σημείωμα ημερ. 20 Ιουλίου 2017. Στο σημείωμα ο αστυνομικός ανέφερε ότι ήθελε να παραδώσει μόνο στον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας «στοιχεία που αφορούν διαφθορά από μέλη της Αστυνομίας».

Υπενθυμίζεται ότι, για όλο το φάσμα των καταγγελιών και ισχυρισμών που έχουν εγερθεί για το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, με προχθεσινή επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, εισηγήθηκε τον διορισμό ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή με σκοπό τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως σε περίπτωση που μέσα από την έρευνα προκύψουν ευθύνες ή στοιχεία, εναντίον του οποιουδήποτε μέλους, θα αποδοθούν.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και όχι να επηρεάζεται το έργο της Αστυνομίας και η κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, ο ρόλος του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας είναι υποστηριχτικός στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, εξήρε το έργο της ΜΜΑΔ σημειώνοντας ότι στη μονάδα υπηρετούν 180 άτομα, σημειώνοντας ότι είναι «κρίμα να ταμπελώνεται ολόκληρη η μονάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε σε έρευνα για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία ήταν στη δεύτερη θέση μετά τον Γενικό Ελεγκτή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.philenews.com

 

.

.

.


 ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: