Πέταξε το όπλο όταν είδε τους θηροφύλακες

Η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία, αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (Ε´ ΚΟΗ) στην Άρτα, σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν να ασκούν παράνομη θήρα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου στην περιοχή «Ζυγός» του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε ελέγχους, εντόπισε ένα Ι.Χ αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο στην καρότσα.

Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα, μόλις αντιλήφθηκε τους θηροφύλακες, πέταξε εκτός δρόμου, το όπλο που είχε στα χέρια του.

Στον έλεγχο που ακολούθησε από τους θηροφύλακες στο σημείο εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, γεμάτο με φυσίγγια, κατάλληλα για κυνήγι αγριόχοιρου, το οποίο ήταν εκτός θήκης, ενώ ήταν και παραποιημένο.

Τόσο το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα του οχήματος, όσο και ο οδηγός του Ι.Χ συνελήφθησαν ο μεν πρώτος με την κατηγορία της παράνομης άσκησης θήρας, ο δε δεύτερος με την κατηγορία της συνέργειας.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους.

http://www.pamepreveza.gr

,

,

,ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: