Εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης λαθροϋλοτομίας

Με συντονισμένες ενέργειες και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο το Δασαρχείο Κιλκίς, στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή το μεσημέρι εντόπισε μεγάλη υπόθεση λαθροϋλοτομίας και συνέλαβε τους 2 δράστες αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή του Αγίου Μάρκου Κρουσσίων, οι οποίοι δούλευαν για λογαριασμό ημεδαπών, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα ζώα μεταφοράς συνεταιρισμού από την περιοχή των Σερρών. Έγινε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, συνολικά 63,50 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός, ενώ ποσότητα ξυλείας περίπου 15 χ.κ.μ. φυγαδεύτηκε από άλλους συνεργάτες τους. Επίσης κατασχέθηκαν τα τέσσερα ζώα φόρτου.

Εναντίον των παρανομούντων και του ιδιοκτήτη των ζώων μεταφοράς υποβλήθηκε μήνυση στην Εισαγγελία, ενώ θα επιβληθούν πρόστιμα στο πενταπλάσιο της τιμής του πίνακα διατίμησης, που φτάνει το ποσό των 9.525 ευρώ για τον καθένα.

«Είναι γνωστές οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Το γεγονός όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τους κάθε λογής επαγγελματίες λαθροϋλοτόμους, που έγιναν μάστιγα για τα δάση της περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Κιλκίς, να θησαυρίζουν με την ανοχή των ίδιων των κατοίκων των χωριών.», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δασαρχείου Κιλκίς.

«Η υπηρεσία μας υπερβάλλοντας σε εαυτούς και μέσα δίνει την μάχη για να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας. Δεν θέλουμε να δεσμεύουμε και να καταστρέφουμε παραγωγικά μέσα και περιουσίες ανθρώπων, αλλά η αντιμετώπιση των λαθροϋλοτομιών επιβάλλει την λήψη των νόμιμων αυστηρών μέτρων. Όσο εξαρτάται από εμάς θα κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε τις λαθροϋλοτομίες, και να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας και τις σημαντικές λειτουργίες , οικονομικές – περιβαλλοντικές – προστατευτικές, που επιτελούν και θα το πετύχουμε! Ζητάμε όμως την βοήθεια και στήριξη κάθε κάτοικου, κάθε φορέα, όλων σας.», τονίζει ο Δασάρχης Κιλκίς, κ. Βούρτσας Γεώργιος.

.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 22.10.2017

.


.

.ΚατηγορίεςΔασικά προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Επειδή γνωρίζω τόσο τον Δασάρχη και όσο βέβαια και τους συναδέλφους Δασοφύλακες του Δασαρχείου Κιλκίς, δεν εκπλήσσομαι για την επιτυχία. Από όλους τους, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Μπράβο τους.

    • Για να μην αδικήσουμε και κανέναν να προσθέσω ότι στην επιχείρηση πήραν μέρος πολλοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Κιλκίς Δασοπόνοι και Δασολόγοι εκτός από Δασοφύλακες. Και για την πλήρέστερη ενημέρωση σχετικά με την παράνομη υλοτομία να προσθέσω ότι μεγαλύτερη ακόμη ζημία προκλήθηκε σε παρακείμενη συστάδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για την οποία έχει ενημερωθεί αρμοδίως το όμορο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: