Κυνηγός συνελήφθη να κυνηγά ορτύκια με κράχτη

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου που υπηρετεί στη περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου κατά την άσκηση των καθηκόντων του στη θέση «Κελεφά» Δήμου Αν. Μάνης αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα ορτυκιών με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτης), εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, ενώ σε κοντινή απόσταση ακουγόταν ο ήχος από την συσκευή.

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ο θηροφύλακας παρέμεινε στην περιοχή παρακολουθώντας από μακριά τις κινήσεις του. Μετά από διάστημα μισής ώρας ο εν λόγω κυνηγός πλησίασε σε έναν θάμνο, πήρε τον κράχτη και την μπαταρία στα χέρια του και κάτι κοιτούσε, ενώ στην συνέχεια τον τοποθέτησε ξανά στον θάμνο, τον σκέπασε για να μην φαίνεται και απομακρύνθηκε από το σημείο. 

Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Γυθείου όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών, ενώ κατασχέθηκαν η άδεια θήρας, το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ο κράχτης, η μπαταρία, 25 φυσίγγια και δύο (2) ορτύκια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Πληροφορίες: Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

.

.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: