Στάση εργασίας στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Στάση εργασίας, από τις 12:00 ως την λήξη του ωραρίου, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις  Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2017.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) σε σχετική του ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι κηρύσσει στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, με ευθύνη της πολιτείας, σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας για τα έτη 2015, 2016 και 2017.

Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα 13:00 μμ καλεί τους εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες, σε  συγκέντρωση και  παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας στην Αθήνα  και στα γραφεία των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με πρωτοβουλία και οργάνωση των Α/θμιων Συλλόγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΕΑΔΕ:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 

Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ, ομόφωνα κηρύσσει Στάση εργασίαςτηνΔευτέρα 20 Νοέμβρη 2017 από τις 12:00 ως την λήξη του ωραρίου, για όλες τις  Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα , τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας. Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα 13:00 μμ καλεί τους εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες, σε  συγκέντρωση και  παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας στην Αθήνα  και στα γραφεία των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με πρωτοβουλία και οργάνωση των Α/θμιων Συλλόγων.

Οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών για τα έτη 2015, 2016 και 2017 υλοποίησαν  με απόλυτη επιτυχία τα προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Προστασίας Άγριας Πανίδας δουλεύοντας σε  24ωρη βάση, με υπερωριακή απασχόληση  και διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, προκειμένου να προστατευτούν καλύτερα τα δασικά οικοσυστήματα από παράνομες επεμβάσεις. Όμως με ευθύνη της πολιτείας μέχρι σήμερα, δεν πληρώθηκαν για τις ώρες που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα , τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις  της ΟΣΕΑΔΕ σε όλους τους φορείς, για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ των αρμοδίων εμπλεκομένων  υπηρεσιών (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Πράσινο Ταμείο – Υ.Π.ΕΝ) και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους για τα έτη 2015, 2016 και 2017 δεν καρποφόρησαν. Βρήκαν απέναντί τους ένα μεγάλο γραφειοκρατικό τοίχο και ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας μεταβίβαζε τις ευθύνες στους άλλους.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίστανται, απαιτούν άμεση λύση από την κυβέρνηση και θα αντιδράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο, μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων για τα οικονομικά έτη 2015, 2016 και 2017. 

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: