Κατέληξε η ελαφίνα που πυροβολήθηκε εξ επαφής στην Πάρνηθα

Παρά τη φροντίδα από τους ανθρώπους του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ το άτυχο ζώο δεν τα καταφέρε

Με τη ζωή της πλήρωσε τελικά την οικειότητα που είχε αναπτύξει με τους ανθρώπους η ελαφίνα της Πάρνηθας, η οποία εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα τραυματισμένη, από εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Όπως διαπιστώθηκε, κάποιος δειλός είχε πυροβολήσει το άτυχο ζώο εξ επαφής στο κεφάλι (συγκεκριμένα στο μάγουλο) αφού κατάφερε να το πλησιάσει, προφανώς προσφέροντάς του τροφή.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή των ανθρώπων του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ σε ανάρτησή τους στο Facebook:

«Όταν φίλη μας ενημέρωσε ότι μια ελαφίνα στην Πάρνηθα φαίνεται τραυματισμένη και αδύνατη, δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Το ζώο, που συνοδεύεται από το μικρό του, είναι από εκείνα τα «ήμερα» ελάφια της περιοχής Ξενία-Καζίνο, που έρχονται να φάνε από τα χέρια των επισκεπτών. Αυτή την εμπιστοσύνη εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που το πυροβόλησε, για καλή τύχη του ελαφιού όμως το βλήμα πέρασε από το μάγουλο και βγήκε από το λαιμό χωρίς να πειράξει ζωτικό όργανο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το σοβαρό τραύμα κατέβαλε το ζώο, που φαίνεται ότι δεν μπορούσε εδώ και μέρες να φάει. Πήγαμε λοιπόν με το Δασαρχείο, το ζώο αναισθητοποιήθηκε και, προσπαθώντας να καθαρίσουμε τις πληγές, βγάλαμε από το μάγουλό του ολόκληρο το πλαστικό περίβλημα του βλήματος!» 

Το ζώο βρέθηκε να κυκλοφορεί στην Πάρνηθα ματωμένο και σχεδόν σε κατάσταση ασιτίας. Μία εβδομάδα μετά και παρά τη φροντίδα και τις προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό, το ελάφι πέθανε καθώς δεν μπορούσε να τραφεί εξαιτίας της πληγής που έφερε στο στόμα.

Πηγή: http://www.protagon.gr/ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Επικαιρότητα

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. οι πινακιδες που λεγαν ΜΗΝ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ γιατι βγηκαν?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: