Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων: Ανακοίνωση για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων

Δημοσιοϋπαλληλική
Ενότητα Δασολόγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για δεκαετίες η προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της Ελλάδας ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Η δασική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής, χαρακτηρίζεται από την προώθηση της επιτάχυνσης της εμπορευματοποίησης των δασικών οικοσυστημάτων, και η διαμόρφωση “καθαρού τοπίου” για κερδοφόρες επενδύσεις από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζεται η συστηματική υποβάθμιση των Δασικών Υπηρεσιών και η διαρκής εκχώρηση αντικειμένων στον ιδιωτικό τομέα αφού ο κοινός στόχος όλων των κυβερνήσεων, είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος προς όφελος των ομίλων και των εταιριών, των οποίων η κερδοφορία εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, με τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και μισθούς πεινάς για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Η ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, η πολιτική γης, που θα διαμορφώνεται και θα υλοποιείται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ριζική ανατροπή των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Η συνεχιζόμενη ελλειμματική χρηματοδότηση της δασικής υπηρεσίας, ξεπερνά κάθε όριο, με χαρακτηριστικότερα τα προβλήματα που εμφανίζονται τα τελευταία τρία χρόνια στην εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για υπερωριακή απασχόληση και αποζημιώσεις εκτός έδρας, την ανύπαρκτη χρηματοδότηση ακόμη και για κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων, πολύ περισσότερο που η συνολική ετησία χρηματοδότηση για το σύνολο του τομέα των δασών είναι λιγότερη από το κόστος κατασκευής 10 χιλιομέτρων της εθνικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η υλοποίηση των Προγραμμάτων «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών» και «Προστασίας Άγριας Πανίδας» από τους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μπορεί σήμερα να βαρύνει τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Πράσινου Ταμείο, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΟ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ “ΚΟΛΠΑ” ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Η μη εξασφάλιση τους με τέτοιο τρόπο είναι η αιτία που 3 χρόνια τώρα κ μέχρι σήμερα να παραμένουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας.

Η κυβέρνηση με δηλώσεις του αναπληρωτή ΥΠΕΝ κ. Φάμελου πριν 8 μήνες στη Βουλή (7-4-2017) μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), για τον κίνδυνο απώλειας των δεδουλευμένων από το τα προγράμματα λαθροϋλοτομιών, απάντησε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά, δέσμευση που παρέμεινε στα χαρτιά.

Ως εργαζόμενοι μέχρι σήμερα έχουμε χάσει λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, το 50% των εισοδημάτων τους τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Δεν δεχόμαστε να γινόμαστε τα θύματα της πολιτικής αυτής, δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα δεδουλευμένα για τα έτη 2015 , 2016, 2017 και διεκδικούμε άμεσα την πληρωμή τους.

Η κυβέρνηση “να κόψει το λαιμό της” και να εξασφαλίσει την πληρωμή μας .

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων και αφού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ “κοιμάται τον ύπνον του δικαίου”

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΟΣΕΑΔΕ για τη Δευτέρα 20 ΝΟΕΜΒΡΗ,

αντιδρώντας στον εμπαιγμό όλων των κυβερνήσεων, σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες με συγκέντρωση και διαμαρτυρία στο Υ.Π.ΕΝ και σε όλα τα γραφεία των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, και διεκδικεί να αποδοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων για τα οικονομικά έτη 2015, 2016 και  2017.

13 Νοέμβρη 2017

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: