Μεσσηνία: 17.300 ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες

Αντιμέτωπες με ένα τεράστιο όγκο εργασίας βρίσκονται η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και οι Επιτροπές Εξέτασης των Αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας έχουν κατατεθεί 3000 περίπου αιτήσεις εξέτασης Πρόδηλων Σφαλμάτων με τα μισά από αυτό να έχουν εξεταστεί και τα υπόλοιπα να πρέπει να διεκπεραιωθούν μέχρι τις 28 Νοέμβρη. Η υποστελέχωση του αρμόδιου Τμήματος της Διεύθυνση Δασών είναι το βασικότερο πρόβλημα, αφού τα άτομα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα στη Μεσσηνία ασχολούνται μόνο επτά υπάλληλοι.

Αναφορικά με την εξέταση των αντιρρήσεων να σημειωθεί ότι έχουν συγκροτηθεί τέσσερις επιτροπές για τη Μεσσηνία οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την εξέταση 14.300 αιτημάτων. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Γιώργος Σωτηρόπουλος τόνισε: «Υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μελών των επιτροπών. Τα μέλη των επιτροπών είναι υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών από άλλους νομούς και για τις συνεδριάσεις τους θα πρέπει να καλυφθούν τα οδοιπορικά τους έξοδα, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο για τα δεδομένα της υπηρεσίας μας, αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε ακόμα και βασικές δικές μας ανάλογες υποχρεώσεις».

Τέλος ο Κ. Σωτηρόπουλος επισήμανε πως δεν κατατέθηκε ο αναμενόμενος αριθμός αντιρρήσεων από περιοχές στις οποίες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τους δασικούς χάρτες, όπως ή Μάνη.

http://www.ert.grΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

2 replies

  1. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ 18000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50-60% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙΗ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ . ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ , ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  2. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ????

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: