Μια αρκούδα ήταν πιασμένη σε παγίδα-θηλιά. Άμεση παρέμβαση και απελευθέρωση της

Μια αρκούδα βρέθηκε παγιδευμένη σε θηλιά, σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Ζιάκα Γρεβενών και σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τον οικισμό Περιβολάκι Γρεβενών.

Η αρκούδα εντοπίστηκε από κυνηγό, που άκουσε τις φωνές και έσπευσε στο σημείο. Αμέσως τηλεφώνησε στη δασική υπηρεσία (Δ/νση Δασών Γρεβενών), η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τον Συντονιστή Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, τον Αρκτούρο και την Καλλιστώ. Στην επιχείρηση παρευρέθηκε επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου.

Η αρκούδα βρέθηκε παγιδευμένη από συρματοθηλιά και ήταν τραυματισμένη στο λαιμό, από την προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί. Πρόκειται για μια αρκούδα θηλυκή, ηλικίας περίπου δύο ετών και βάρους περίπου 80 κιλών.

Από τον Αρκτούρο προσκλήθηκε κτηνίατρος, ο οποίος με χρήση αναισθητικού όπλου ακινητοποίησε το ζώο, ώστε να ελευθερωθεί από τη θηλιά. Επίσης του τοποθετήθηκε κολλάρο παρακολούθησης και η αρκούδα απελευθερώθηκε.

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ ερεύνησαν εξονυχιστικά όλη τη γύρω περιοχή και εντόπισαν σε κοντινή απόσταση άλλες πέντε θηλιές σε διάφορα σημεία, τις οποίες και κατέστρεψαν, παρόντος του Διευθυντή Δασών Ν. Γρεβενών.

Πηγή: http://www.hunters.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια επειδή στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται πουθενά οι ενέργειες που έκανε η Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σας παραθέτουμε τα γεγονότα.
    Στης 15-11-2017 και ώρα 16.00 δύο δασοφύλακες της Δνσης Δασών μαζί με τον κυνηγό που τους ειδοποίησε τηλεφωνικός μετέβησαν στο χωριό Περιβολάκι και στην περιοχή που τους επέδειξε ο κυνηγός και βρήκαν την αρκούδα παγιδευμένη.
    Ζητήσαν την συνδρομή των Μ.Κ.Ο. που έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και την εμπειρία.
    Στης 16-11-2017 τις πρωινές ώρες οι δασοφύλακες με τον Διευθυντή επέδειξαν στον κτηνίατρο του αρκτούρου το σημείο που είναι η αρκούδα ο οποίος με άλλα άτομα των Μ.Κ.Ο (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΚΑΛΙΣΤΩ) έκαναν τα απαραίτητα για τον απεγκλωβισμό του ζώου.
    Ο διευθυντής οι δύο δασοφύλακες και ένας θηροφύλακας έκαναν έλεγχο στη γύρω περιοχή και εντόπισαν τις παγίδες τις οποίες κατέστρεψαν..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: