Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων για το θέμα καταβολής των δεδουλευμένων (Πράσινο Ταμείο)

.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πριν λίγες ώρες ενημερωθήκαμε από το φιλόξενο site dasarxeio.com, (https://dasarxeio.com/2017/11/16/300-5/) για μια κοινή ανακοίνωση των δασικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, που αφορά τα αποτελέσματα συνάντησης των ΔΣ(;), μεταξύ των οποίων και αυτό της ΠΕΔΔΥ με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών σήμερα 16/11/2017.

Χαιρετίζουμε βέβαια την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ, που ξύπνησε από τον ύπνο του δίκαιου μετά από το “κράξιμο” των συνάδελφων και:

– τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, το πράσινο ταμείο την ΕΑΠ κλπ.

– την προκήρυξη πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας

– την ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή

– την “πρόσκλησή” μας με τη σχετική ανακοίνωση (13/11/2017).

 • ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ “ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ” ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ “ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ” ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;

 • ΠΡΕΠΕΙ NA ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑN AΥΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ “την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη”, ξύπνησε άτσαλα και με μεγάλη ανησυχία.

Έτσι:

 1. Δεν έγινε πότε ΔΣ της ΠΕΔΔΥ για να αποφασίσει τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

 2. Δεν έγινε πότε ΔΣ και καμιά απόφαση ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΠ.

 3. Αυτή τη φορά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ από το προεδρείο ΕΣΤΩ ΚΑΙ “ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ”, όπως έκανε στο παρελθόν.

 4. Με την υπογραφή “ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ”, ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ, αφού ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ούτε για τα αιτήματα, ούτε για την προτεινόμενη διαδικασία.

 5. Πολύ περισσότερο που για λογούς ανεξήγητους δε μας ενημέρωσαν ούτε καν, για την κοινή ανακοίνωση, ούτε καν για το ποια είναι η “εφικτή τεχνική λύση” την όποια ευαγγελίζονται, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ “ΜΟΥΛΩΧΤΑ”, γιατί δήθεν “δεν θέλουν να κάνουν εντυπωσιασμό” όπως λένε στην κοινή ανακοίνωση, κάνοντας έτσι παραλιακά”, γιατί δεν τους παίρνει διαφορετικά, κριτική στην ΟΣΕΑΔΕ, στην Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, ακόμη και στο ΚΚΕ για “εντυπωσιασμό”.

Γνωρίζουμε ότι:

 • Συνεχίζουν αποτυχημένα να προσπαθούν να σβήσουν από πάνω τους τη ρετσινιά του απεργοσπάστη και υπονομευτή των δικαιωμάτων μας.

 • Μισούν κάθε τι που σχετίζεται με οργάνωση της πάλης, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που στοχεύουν την αιτία που γεννά και οξύνει τα προβλήματα, γιατί είναι υπέρμαχοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, του συνδικαλισμού των διαδρόμων και των «δημοσίων σχέσεων».

Έτσι επιβιώνουν, δήθεν “πάσχοντες” για μας ΑΛΛΑ χωρίς εμάς, οι οποίοι άπλα πρέπει να τους ψηφίζουμε.

Σκάβουν όμως το λάκκο μας, βάζοντας χρόνια τώρα πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Ένιωσαν κι οι ίδιοι την πίεση της κινητοποίησης, μόνο με την εξαγγελία της και άρχισαν να ψελλίζουν “επί ματαίω”. 

Ας απαντήσουν λοιπόν στα εξής: 

 1. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ η “εφικτή τεχνική λύση”;
 2. Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα των 2016 και 2017;
 3. Γιατί δεν βάζουν ως στόχο να εξασφαλισθούν τα χρήματα με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως προτείνει και η ΟΣΕΑΔΕ και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα; Λύση που θα εξασφαλίσει μια για πάντα την οριστική, έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή των χρημάτων για τις υπερωρίες, κινήσεις διανυκτερεύσεις για λαθροϋλοτομία και λαθροθηρία και μάλιστα πάνω από τα προβλεπόμενα όρια, αφού τόσο η πλειοψηφία του ΔΣ, όσο και η κυβέρνηση “κόπτονται” για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και για τους εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες.

λίγες ώρες μετά την ενημέρωση από το
φιλόξενο site: dasarxeio.com.

16 Νοέμβρη 2017


.

Σημείωση: Οι ανακοινώσεις από τις δασικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δημοσιεύονται χωρίς καμιά παρέμβαση στη μορφή του κειμένου.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: