Ημερίδα: “Αξιοποίηση των δυνατοτήτων παραγωγής βιομάζας σε οριακές γαίες της Μεσογείου”

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια του, χρηματοδοτούμενου από τον «ΟΡΙΖΟΝΤΑ 2020», ευρωπαϊκού προγράμματος SEEMLA, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα:

“Αξιοποίηση των δυνατοτήτων παραγωγής βιομάζας σε οριακές γαίες της Μεσογείου”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, 9.00π.μ. – 3.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Mediterranean Palace Hotel, Σαλαμίνος 3 & Καρατάσσου, Θεσσαλονίκη.

Βασικός στόχος του έργου SEEMLA «Αειφορική εκμετάλλευση βιομάζας για παραγωγή βιοενέργειας από οριακές γαίες», που χρηματοδοτείται από τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ 2020, είναι η καθιέρωση κατάλληλων, καινοτόμων στρατηγικών για την αειφόρο παραγωγή ενέργειας, με τη χρήση φυτών που αναπτύσσονται σε οριακές γαίες, η οποία θα βελτιώνει παράλληλα τις εν γένει υπηρεσίες του οικοσυστήματος.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το SEEMLA μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη μιας αειφόρου χρήσης της βιομάζας, με σκοπό να καλυφθούν οι μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες, έως το 2050. Εκτός από την Ελλάδα, εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Γερμανία, η Ιταλία και η Ουκρανία.

Η Ημερίδα αφορά τους τομείς της ενέργειας, της βιοενέργειας, της παραγωγής & χρήσης βιομάζας, της διαχείρισης, προστασίας & διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος κι απευθύνεται τόσο σε φορείς της επιστήμης και της πρακτικής εφαρμογής, όσο και σε πιθανούς επενδυτές.

Πρόγραμμα

Επικοινωνία/Εγγραφή:
Φώτης Κιουρτσής – Δημήτρης Κεραμιτζής
(επικεφαλείς του 5ου πακέτου εργασίας του έργου)
fkiourts@damt.gov.gr
dimkeram@damt.gov.grΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: