Απαγόρευση θήρας κατά την περίοδο έντονων χιονοπτώσεων σε Άρτα και Γρεβενά

Διεύθυνση Δασών Άρτας

[Απόφαση 182081/21.11.2017  Δ.Α.Δ. 12/12 (Β´ 4183) Διεύθυνση Δασών Άρτας]
Απαγόρευση θήρας στην περιφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σε περίπτωση εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης, παγετοί, κ.λπ.).
“Έχοντας υπόψη…
αποφασίζουμε:
“Απαγορεύουμε το κυνήγι κάθε θηράματος στην περιφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σε περίπτωση εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης, παγετοί, κ.λπ.), στην περιοχή μας ή σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, εφόσον κριθεί ότι τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα, καθιστούν αδύνατη την διαβίωση των ειδών της άγριας πανίδας εντός των βιοτόπων.
Η ανωτέρω απόφαση ισχύει και σε περιπτώσεις χαμηλής έντασης χιονοπτώσεων (έδαφος καλυμμένο πλήρως με χιόνι) απαγορεύοντας έτσι την θήρα με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι) και την παρακολούθηση ιχνών στο χιόνι (τριχωτά θηράματα).
Η διαπίστωση της ύπαρξης των προϋποθέσεων εφαρμογής της παρούσας, η χρονική διάρκεια ισχύος των μέτρων, καθώς και η ενημέρωση των κυνηγών, μέσω σχετικών ανακοινώσεων, ανήκει στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Δασών Άρτας.
Η παρούσα ισχύει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τις περί θήρας ισχύουσες διαταγές.”

Διεύθυνση Δασών Γρεβενών

[Απόφαση Δ.Α.Δ. 107/20.11.2017  (Β´ 4183) Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών]
Απαγόρευση ασκήσεως θήρας σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων στα όρια της Π.Ε. Γρεβενών για την κυνηγετική περίοδο 2017-2018.
“Έχοντας υπόψη…
αποφασίζουμε:
Απαγορεύουμε κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018 το κυνήγι όλων των θηραμάτων πτερωτών και θηλαστικών σε περίπτωση πλήρους κάλυψης του εδάφους με χιόνι και παρατεταμένου παγετού.
Η τήρηση και εφαρμογή της παρούσης ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, ΕΛΑΣ, αγροφυλακή και στους κυνηγετικούς συλλόγους Γρεβενών και θα ισχύει από τη δημοσίευσή της μέχρι τέλους της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018.
Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 86/1969 του ν.δ. 996/1971 και του ν. 177/1975.
Τα δασονομεία της περιοχής μας παρακαλούνται για τη δημοσίευση της παρούσης με αποδεικτικό που θα τηρούν στο αρχείο τους ως και για την πιστή τήρηση και εφαρμογή της οι δε κυνηγετικοί σύλλογοι Ν. Γρεβενών να μεριμνήσουν για την ευρεία ανακοίνωση και να επιδώσουν στα μέλη τους σημείωμα με την ανωτέρω ρύθμιση.
Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της μέχρι το τέλος της Κυνηγετικής περιόδου 2017-2018.”


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 01.12.2017


Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: