Περισσότεροι από 13.000 κινεζικοί αλιγάτορες μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους για τη χειμερία νάρκη

Πεκίνο – Περισσότεροι από 13.000 κινεζικοί αλιγάτορες μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους ενόψει της χειμερίας νάρκης στην ανατολική επαρχία Ανχούι. «Οι αλιγάτορες θα τοποθετηθούν σε 38 χώρους ανάλογα με το μέγεθος και την κατάσταση της υγείας τους», εξηγεί ένας υπάλληλος στο Κέντρο Προστασίας Αλιγατόρων της Ανχούι.

Στην Κίνα οι άγριοι αλιγάτορες συχνά πέφτουν σε χειμερία νάρκη μέσα σε σπηλιές, ενώ οι αλιγάτορες που βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας μεταφέρονται σε ειδικούς απολυμασμένους χώρους, στους οποίους η θερμοκρασία διατηρείται μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου. Το Κέντρο Προστασίας της Ανχούι είναι η μοναδική παγκοσμίως βάση όπου αναπαράγονται οι κινεζικοί άγριοι αλιγάτορες και σήμερα ζουν σε αυτό περίπου 13.000. Σε μία προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των άγριων αλιγατόρων, από το 2003 το Κέντρο απελευθερώνει μερικούς για να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το 1972 η Κίνα καταχώρησε τον κινεζικό αλιγάτορα στην κατηγορία των προστατευόμενων ζώων. Υπολογίζεται ότι στην άγρια φύση ζουν περίπου 150 αλιγάτορες.

Κ.Η.

ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: