Απαγόρευση θήρας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην Π.Ε. Αρκαδίας

 

Η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα (διάρκειας και έντασης) με κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση. 

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται η θήρα «όλων των ειδών της άγριας πανίδας, εντός ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2017-2018, στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (διάρκειας και έντασης) με κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση, εξαιτίας της οποίας, τα θηράματα καθίστανται ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

»Περαιτέρω, στις περιπτώσεις ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές».

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης δασικής νομοθεσίας.

Η απόφαση ισχύει μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018. Η εφαρμογή και τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των μελών κυνηγετικών οργανώσεων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων Θήρας, της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.

 


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 12.12.2017


Κράτα τοΚράτα το

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: