Δασαρχείο Κιλκίς: Αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας

Νέο κρούσμα λαθροϋλοτομίας στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου Κιλκίς, αντιμετωπίστηκε και αυτή την φορά αποτελεσματικά με συντονισμένες ενέργειες και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο από το Δασαρχείο Κιλκίς, στις 24 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 11:30 το βράδυ, ξημερώνοντας Χριστούγεννα.

Οι δασικοί υπάλληλοι χωρίς να υπολογίζουν κόπο και κόστος ούτε αυτές τις Άγιες Mέρες και χωρίς να υπάρχει εν ενεργεία κανένα πρόγραμμα πρόληψης, και χωρίς να πληρωθούν από πουθενά, και ενώ είναι και απλήρωτοι για τα προγράμματα λαθροϋλοτομιών των ετών 2016 κα 2017, οργάνωσαν την παρακολούθηση της παράνομης υλοτομίας που εξελίσσονταν επί τριήμερο και την κατάλληλη στιγμή επενέβησαν.

Οι τρεις αλλοδαποί δράστες μπροστά στο μπλόκο των δασικών υπαλλήλων εγκατέλειψαν το υπερφορτωμένο φορτηγάκι, και παρά την προσπάθεια   των δασικών υπαλλήλων να τους ακινητοποιήσουν τράπηκαν σε φυγή. Μετά από συνεννόηση  με την κ. Εισαγγελέα υπηρεσίας το αγροτικό όχημα που έφερε 4 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός κατασχέθηκε και  με την συνδρομή της Αστυνομίας και άλλων δασικών υπαλλήλων που κλήθηκαν στο συμβάν μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κιλκίς προς φύλαξη.

Οι τρείς αλλοδαποί δούλευαν για λογαριασμό εμπόρου ξυλείας. Στον τόπο της παράνομης υλοτομίας εντοπίστηκαν άλλα 6 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός τα οποία κατασχέθηκαν και αυτά, ενώ περίπου άλλα τόσα καυσόξυλα δρυός είχαν φυγαδευτεί.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο δάσος υπολογίστηκε σε 2.068 ευρώ. Σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και υποβάλλεται στην Εισαγγελία Κιλκίς.

.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 02.01.2018

.


.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Αγαπητό Dasarxeio
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  Σχολιάζοντας το άρθρο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας του Δασαρχείου Κιλκίς, και όλους τους υπαλλήλους των δασαρχείων για την προσφορά τους.

  Κάθε φορά που διαβάζω για τέτοιες αποστολές, τρέμω και λαχταρώ για την σωματική ασφάλεια των οργάνων του Δασαρχείου. Πώς βγαίνετε, μέρα ή νύχτα, αδιαφορώντας για τους κινδύνους; Δεν πρέπει να είστε με κάποιο ελαφρύ οπλισμό για την εκτέλεση των καθηκόντων σας; Αυτός θα βοηθήσει όχι μόνο στην ασφάλειά σας αλλά και στην εκτέλεση της αποστολής σας. Μπορείτε να περιμένετε να παραδοθούν οι παράνομοι του σχοινιού και του παλουκιού εθελοντικά; Η ύπαρξη ενός όπλου θα τους υποχρέωνε να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και να τους συλλάβετε με ασφάλεια! Ένας πυροβολισμός στον αέρα σταματά αποτελεσματικά τη φυγή αυτών των κατσαπλιάδων, Ελλήνων ή αλλοδαπών.
  Δεν εννοώ να γίνετε “πιστολέρο”. Το όπλο μπορεί να παραμένει σε ασφαλή φύλαξη στα Γραφεία, και να το παραλαμβάνετε πριν από τις εξορμήσεις σας. Μετά τη υπηρεσία σας να το παραδίδετε πάλι προς φύλαξη.

  Αναρωτιέμαι: Γιατί σας έχουμε αφήσει απροστάτευτους; Έχει γίνει κάποια σχετική προσπάθεια;

  • Ορισμένοι Δασικοί υπάλληλοι έχουμε οπλισμό ,και τον έχουμε μαζί μας σε τέτοιες αποστολές, αλλά όπως καταλαβαίνετε τον έχουμε περισσότερο για την δική μας ασφάλεια και όχι για να εξαναγκάσουμε παράνομους να παραδοθούν , που ούτως η άλλως δεν το κάνουν ποτέ! Αλλά αρκετές φορές έχουν συλληφθεί και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: