Απαγόρευση του κυνηγιού σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Π.Ε. Χανίων

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων απαγορεύεται το κυνήγι σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών , στη περιοχή που περικλείεται στα όρια της Π.Ε. Χανίων κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται η θήρα στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Χανίων (στα όρια του Νομού Χανίων) κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2017 – 2018 σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινόμενων, που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α. και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης δασικής νομοθεσίας.

Η απόφαση ισχύει μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018. Η εφαρμογή και τήρησης της παρούσης, ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.

 


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com |02.01.2018


Κράτα τοΚράτα το

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: