Ηλεία: Τέσσερις επιτροπές για τις αντιρρήσεις των δασικών χαρτών

Αεροφωτογραφία 2008

Στα τέλη Γενάρη θα αρχίσει η εξέταση των αντιρρήσεων από τις αρμόδιες επιτροπές για το νομό Ηλείας. Τέσσερις επιτροπές θα αναλάβουν τις 8.542 αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών από ιδιοκτήτες γης στην Ηλεία, που θα απασχολήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proini.news έχουν συσταθεί τέσσερις επιτροπές, από δύο στο Δασαρχείο Πύργου και από μια στα Δασαρχεία Αμαλιάδας και Ολυμπίας. Παρά τον όγκο των αντιρρήσεων εκτιμάται πως η διαδικασία θα κυλήσει με έναν ομαλό ρυθμό. Από την άλλη προβληματισμός υπάρχει για την εξέταση των αιτήσεων εξαγοράς, όπου στην Ηλεία ξεπερνούν τις 8.700, μιας και οι υπηρεσίες καταγράφουν προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία και ζητούν επίλυση προτού αυτή αρχίσει.

Οι εκτάσεις που αναφέρονται στις αντιρρήσεις, τις αιτήσεις εξαγοράς και τις ζώνες των 800 μ. από το κέντρων των οικισμών που έχουν καθορίσει οι δήμοι, αφορούν στο 15,6% των αναρτημένων εκτάσεων της Ηλείας που αφορούν στους δασικούς χάρτες σε μια έκταση περίπου 400.000 στρεμμάτων. Το υπόλοιπο 84,4% των αναρτημένων εκτάσεων κυρώθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Στην Ηλεία, αναμένεται να οδηγηθούν προς κύρωση 873.213 μη δασικά στρέμματα και 930.864 δασικά. Σύμφωνα με υπολογισμούς που πραγματοποίησε η αποκεντρωμένη διοίκηση, αναμένεται να κυρωθούν περίπου 1.804.000 από τη συνολική έκταση των αναρτημένων που είναι 2.137.578 στρέμματα.

https://proini.newsΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: