Αποσύρθηκε, λόγω αντιδράσεων, η τροπολογία για τα αδέσποτα (κυνοκομεία σε δασικές εκτάσεις)

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ανακοίνωσε στη Βουλή ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Αντιδρούσαν φιλοζωικές οργανώσεις που κατήγγειλαν παράνομο εγκλεισμό αδέσποτων σε δασικές εκτάσεις.

Στην απόσυρση τροπολογίας που επέτρεπε να χωροθετηθούν σε δασικές εκτάσεις κέντρα περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων προχώρησε η κυβέρνηση έπειτα από έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι η ψήφιση της τροπολογίας απειλούσε να νομιμοποιήσει τον εγκλεισμό των αδέσποτων μέσω της δημιουργίας κυνοκομείων σε δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι αν ψηφιζόταν η τροπολογία θα άνοιγε το δρόμο για να δημιουργηθούν παράνομοι χώροι εγκλεισμού, και όχι απλής φιλοξενίας αδέσποτων, σε πολυάριθμους δήμους.

Ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής την απόσυρση της τροπολογίας. Προανήγγειλε, πάντως, ότι η ρύθμιση θα επανακατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφού υπάρξει πρώτα διαβούλευση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους.

http://news247.grΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: