Ακύρωση αποφάσεων αποκεντρωμένης διοίκησης από το υπουργείο Εσωτερικών

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Δελτίο Τύπου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις διοικητικές προσφυγές που είχαν καταθέσει δύο συναδέλφισσες, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, εφαρμόζοντας ως όφειλε το νομοθετικό πλαίσιο, ακύρωσε τις αποφάσεις της Απ.Δ.Ηπ.-Δ.Μ. που αφορούσαν μεταθέσεις και αλλαγές των ανωτέρω συναδέλφων, δικαιώνοντάς τους και επαναφέροντας τη νομιμότητα στην Απ.Δ.Ηπ.-Δ.Μ.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ως Δ.Σ. αισθανόμαστε δικαιωμένοι και τούτο διότι από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε και θέσαμε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση που είναι:

  • Η πλήρης και τεκμηριωμένη αιτιολόγηση κάθε αλλαγής θέσης των εργαζομένων.
  • Η εφαρμογή του αρ. 30 του ν. 4369/2016 περί μη αλλαγής προϊσταμένων ως ότου ολοκληρωθούν οι κρίσεις.
  • Το μη ορθό διοικητικά και ταυτόχρονα άδικο των αποφάσεων ανάκλησης νόμιμων τοποθετήσεων πριν από κάθε αλλαγή.

Θεωρώντας δεδομένο ότι οι αποφάσεις ακύρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών θα εφαρμοστούν άμεσα, ως οφείλει να πράξει η Διοίκηση,

ζητάμε την άμεση και πλήρη εφαρμογή του σκεπτικού τους σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις της Απ.Δ.Ηπ.Δ.Μ. που αφορούν το σύνολο των συναδέλφων και όχι μόνο των δύο προαναφερθέντων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλούμε όλους τους συναδέλφους παράλληλα με την αγωνιστική επαγρύπνηση να ακολουθήσουν και το δρόμο της Διοικητικής προσφυγής στον Υπουργό Εσωτερικών, δηλώνοντάς τους ότι θα μας βρουν, όπως μέχρι σήμερα, αρωγούς προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να επανέλθει η νομιμότητα στις υπηρεσίες μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μαυράκος

Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος ΧάιταςΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: