Η γη και τα δασικά οικοσυστήματα πρέπει να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία (VIDEO)

«Η γη και τα δασικά οικοσυστήματα πρέπει να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου συζητήθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για τα δάση.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, η βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, λέγοντας πως η δασική κάλυψη αυξάνεται στα ορεινά, διότι επικρατεί η εγκατάλειψη και μειώνεται στα παραλιακά, όπου αναπτύσσεται η δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Σημείωσε ότι το πρόβλημα με τους χειμάρρους παραμένει με πλημμύρες και ανθρώπινες απώλειες, αφού έχει σταματήσει η διευθέτησή τους, που δεν είναι στις επιλέξιμες δαπάνες της ΕΕ διότι δεν φέρνει κέρδος.

Αναφερόμενη στις δασικές πυρκαγιές σημείωσε ότι έχει αυξηθεί η καταστροφικότητά τους καθώς δεν δόθηκε σημασία στην πρόληψη και η καταστολή έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα. Για τους δασικούς χάρτες ανέφερε ότι η κύρωσή τους ήταν απαίτηση του ΟΟΣΑ και πως είναι ένα εργαλείο για να ξεκαθαριστεί ο χαρακτήρας των εκτάσεων και για να ανοίξει ο δρόμος για κερδοφόρο επενδυτική διέξοδο σε κεφάλαια που περιμένουν. Σχολίασε ακόμα πως η κρατική χρηματοδότηση είναι στο 0,035% και η κοινοτική στο 3,5%.

https://www.902.grΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: