Η λεηλασία των βοτάνων συνεχίζεται. Σύλληψη δυο αλλοδαπών με 69 κιλά πρίμουλες

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Πληκάτι Ιωαννίνων. Είχαν συλλέξει από δασική περιοχή ποσότητα του αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού Primula veris,  βάρους 69 κιλών

Η λεηλασία των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών στα βουνά των ελληνοαλβανικών συνόρων συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου (28.04.2018), σε δασική περιοχή στο Πληκάτι Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 έως 42 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα του αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού Primula veris, συνολικού βάρους (69) κιλών και εκατό (100) γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Διαβάστε επίσης: 

Τα βότανα των ελληνικών βουνών στα σύνορα συλλέγουν παρανόμως Αλβανοί – Νέες συλλήψεις

– Σύλληψη 7 ατόμων – Είχαν συλλέξει 170 κιλά αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά

– Οι «κυνηγοί» βοτάνων θερίζουν τον Γράμμο!

– Σύλληψη για παράνομη συλλογή βοτάνων


 ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: