Ημερίδα για τη μελισσοκομία και τα δασικά οικοσυστήματα

Το Εργ. Μελισσοκομίας του Ινστ. Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Μέλισσα & Περιβάλλον, Μελισσοκομία & Δασικά Οικοσυστήματα».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου 2018, ημέρα Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Πάρκο των Ιλισίων. Ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας και της Βιοποικιλότητας.

Θεµατικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν από ειδικούς επιστήμονες και δηµόσιους λειτουργούς, θα είναι:

  • Η σχέση της µελιτοφόρας µέλισσας, αλλά και των άλλων µελισσοειδών στη διατήρηση και εµπλουτισµό της βιοποικιλότητας των οικοσυστηµάτων, µε έµφαση στα δασικά οικοσυστήµατα
  • Νοµοθεσία και διαχείριση των δασών στην Ελλάδα.
  • Ο ρόλος της µελιτοφόρας µέλισσας στη διατήρηση της ζωής και την ευζωϊα των ανθρώπινων κοινωνιών, µέσω της επικονίασης.
  • Η παρουσία της Μελισσοκοµίας στην Ελλάδα δια µέσου των αιώνων και η επίδρασή της στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονοµίας της χώρας.
  • Η άσκηση της µελισσοκοµίας σε δασικά οικοσυστήµατα: νοµικό πλαίσιο, ιδιαιτερότητες, δράσεις και δυνατότητες ανάπτυξης.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

mellisokomia2


 ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: