Πρόγραμμα Δασοπροστασίας έτους 2018 – Κατανομή πιστώσεων

Με απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθιερώνεται υπερωριακή εργασία κατά τις απογευματινές ώρες των εργασίμων ημερών, τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυχτερινές ώρες, πέραν των ορίων της υποχρεωτικής απασχόλησης, για τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών, τις μη εργάσιμες ώρες και ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα δασοπροστασίας που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΝ και υλοποιείται από τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Όπως αναφέρει η υ.α., σκοπός του προγράμματος υπερωριακής απασχόλησης, είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση, οι δασικές εκτάσεις και η πανίδα τους, από τους πάσης φύσεως κινδύνους που τα απειλούν και ειδικά από πυρκαγιές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, όπως επίσης, ο έλεγχος διενέργειας παράνομων υλοτομιών και διακίνησης δασικών προϊόντων  αλλά και η επίτευξη της αστυνόμευσης του αγροτικού περιβάλλοντος, με την τήρηση και την εφαρμογή των δασικών και αγρονομικών αστυνομικών διατάξεων, η εκτέλεση αναδασωτικών κ.λπ. εργασιών καθώς και η συγκρότηση συνεργείων, περιπόλων και η στελέχωση επιτελικών οργάνων.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και τη 31.12.2018 και προβλέπεται σύνολο ωρών εργασίας μέχρι 381.000 ώρες με αντίστοιχο κόστος 2.214.320 €. Επιπλέον, προβλέπονται δαπάνες για ημερήσιες αποζημιώσεις, δαπάνες για διανυκτερεύσεις και χιλιομετρικές αποζημιώσεις κ.λπ. έξοδα μετακίνησης, καθώς και δαπάνες για προμήθεια καυσίμων.

Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε και η υπουργική απόφαση για την καθιέρωση υπερωριακής κ.λπ. εργασίας για την εξυπηρέτηση του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος (ΣΚΔ – 1591) και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), για το έτος 2018.

Σχετικά αρχεία:
Υ.Α. 169566/2590/27.4.2018 (Β´ 1578) Καθιέρωση υπερωριακής κ.λπ. εργασίας για την εξυπηρέτηση του Προγράμματος Δασοπροστασίας 2018 και κατανομή πιστώσεων.
Υ.Α. 169567/2591/27.4.2018 (Β´ 1578) Καθιέρωση υπερωριακής κ.λπ. εργασίας για την εξυπηρέτηση του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος (ΣΚΔ – 1591) και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), για το έτος 2018.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [159.49 KB]


dasoprostasiaΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: