ΕΕΔΔΥ: «Προβάδισμα της κατηγορίας ΠΕ έναντι της ΤΕ – Η έπαρση των κλαδικών συντεχνιών»

Καυστική επιστολή-απάντηση της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ. για το θέμα του προβαδίσματος κατηγοριών κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης των Υπηρεσιών του Δημοσίου.

Με μια ιδιαίτερα καυστική επιστολή προς στα συναρμόδια Υπουργεία (Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ.) καταθέτει τη δική της άποψη, ως απάντηση στην αντίστοιχη επιστολή της ΠΕΔΔΥ, για το θέμα του προβαδίσματος κατηγοριών κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή της ΕΕΔΔΥ.

Η ΕΕΔΔΥ υποστηρίζει στην επιστολή της ότι είναι αναγκασμένη να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΠΕΔΔΥ «συστηματικά και συνειδητά προσπαθεί να παραπλανήσει την Διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο αυτό του προβαδίσματος για ανάληψη θέσεων ευθύνης».

Ενημερώνει του αποδέκτες της επιστολής ότι εάν επιλέξουν να συνταχθούν με τα σχετικά έγγραφα της ΠΕΔΔΥ και της ΠΟΓΕΔΥ, και να αγνοήσουν τους ήδη ψηφισμένους Νόμους της Χώρας, ο κλάδος των δασοπόνων θα βρεθεί απέναντί τους καθώς θα αναγκαστεί να προφυλάξει τα δικαιώματά του, με κάθε τρόπο και με όποιες επιπτώσεις.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι και η Ομοσπονδία Δασοπόνων Ελλάδος Δημοσίων Υπαλλήλων (Ο.Δ.Ε.Δ.Υ.) έστειλε, στις 27 Μαρτίου 2018, επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς με θέμα «Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το προβάδισμα των κατηγοριών υπαλλήλων, στις θέσεις ευθύνης.  Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή της ΟΔΕΔΥ.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [231.31 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [956.49 KB]

 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

3 replies

 1. άραγε γιατί ένας υπαξιωματικός δεν θα γίνει ποτέ Στρατηγός….?

  • Και όταν αυτοί που αποκαλείς, όπως τους αποκαλείς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και αρκετοί από αυτούς διδάκτορες με πανθομολογούμενη αναγνώριση από καταξιωμένα πανεπιστήμια τι θα έλεγες; Έχω γνωρίσει αρκετούς «στρατηγούς» που παραφράζοντας θα έλεγα δεν ξέρουν να γράφουν το όνομά τους, ή γράφουν το και με έψιλον. Τι θα έλεγες για αυτούς; Θα έπρεπε να βαπτιστούν στρατηγοί;
   Αλλά δεν χρειάζεται να το πεις ampas. Κρύψου πίσω από το ψευδώνυμο, αφού δεν έχεις το θάρρος να προκαλέσεις διάλογο…

 2. Όλα τα χρόνια που υπηρέτησα τη δασική υπηρεσία πήρα αρκετά αρνητικά μηνύματα στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια πιο ευέλικτη υπηρεσία και ανθρώπινες – συναδελφικές σχέσεις. Συνάντησα αρκετά πρόσωπα με σημαντικές ικανότητες που δήλωναν αδυναμία να προωθήσουν οργανωτικές καινοτομίες, λόγω των πιθανών συνεπειών τους από το «κατεστημένο». Τους κατανοούσα. Δεν ήταν εφικτό να γκρεμίσουν τις σκουριασμένες ιδέες εκείνων που κρατούσαν τα νήματα. Μόνιμο θέμα συζήτησης τα οργανωτικά και απέναντι πάντοτε οι εκπρόσωποι του κλάδου ΠΕ2, μεταφορείς απόψεων με αφετηρία τη συντεχνιακή «γραμμή» του κλαδικού καθοδηγητή να επικρατεί στις συναντήσεις. Κυριαρχούσε η δυϊστική θεωρία του μανιχαϊσμού (άσπρο – μαύρο) και χωρίς περαιτέρω συμβιβασμούς. Είχαμε φυσικά και τα δικά μας προβλήματα. Έτσι ήταν πολλοί οι λόγοι που με έκαναν να δυσπιστώ και να απογοητεύομαι.

  Η στήριξη του προβαδίσματος δεν είναι αταβιστικό φαινόμενο που ξαφνικά επανεμφανίζεται σήμερα, αλλά μια διαρκή και χωρίς διακοπή συντεχνιακή πίεση προς τον εκ της θέσεως αδύνατο. Δυστυχώς, οι συντεχνίες είναι εκείνες που καλλιεργούν το μίσος. Η κάθε είδους οργανωμένη συντεχνία μετατρέπει τους ανθρώπους σε επιθετικά τρωκτικά. Στις πολυκλαδικές υπηρεσίες αξιολογούνται όλοι και οι προϊστάμενοι δεν «βαπτίζονται» με το οργανωτικό προβάδισμα της κατηγορίας, αλλά με την αξιοσύνη, το βιογραφικό τους και την εν γένει συμπεριφορά τους. Εκθέτονται όλα εκείνα που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα και τι μπορούν να εξασφαλίσουν ως προσφορά από τη θέση που διεκδικούν. Και στη συνέχεια επανακρίνονται, αλλά όχι με αξιολογήσεις του τύπου «όλοι οι σύντεχνοι με α».

  Απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι ο (πρώτος εκ του επιστημονικού αντικειμένου υπεύθυνος) δασολογικός κλάδος ασχολείται με το προβάδισμα έναντι των συνεργατών του και δεν στέκεται στο ύψος του με δυναμικές παρεμβάσεις σε σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Δίνεται η εντύπωση, εκτός κάποιων ατομικών εξαιρέσεων (βλέπε πρόσφατο – καλαμιώνες της Στυμφαλίας) ότι δεν έχει προβάλει αντίσταση και κριτική στην περιβαλλοντική πολιτική που επιβάλλουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και ανθούν στη χώρα. Με το συμπάθιο για τη φράση, «παίζουν μπάλα» σε άδειο γήπεδο. Φρονώ ότι οι δασολόγοι έχουν παραδώσει τα κλειδιά στην περιβαλλοντική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που σιτίζονται από τις κυβερνήσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: