Έβρισε και απείλησε θηροφύλακες…πριν οδηγηθεί στο Εισαγγελέα. Μετέφεραν 2 βοοειδή σκοτωμένα και τεμαχισμένα

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018, μικτό κλιμάκιο θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Λακωνίας εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην περιοχή “Κόκκινα Λουριά” του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Περί ώρα 21.30 εντόπισαν από μακριά 2 αυτοκίνητα να κινούνται προς το μέρος τους.

Όπως αναφέρει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου,όταν πλησίασε το προπορευόμενο όχημα και το σταμάτησαν για έλεγχο ένα εκ των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό άρχισε να τους απειλεί και να τους εξυβρίζει προσπαθώντας ταυτόχρονα να ειδοποιήσει το άλλο όχημα να αλλάξει πορεία. Όμως οι θηροφύλακες έσπευσαν άμεσα και στο δεύτερο όχημα, διαπιστώνοντας ότι μετέφερε στην καρότσα του 2 βοοειδή σκοτωμένα και τεμαχισμένα. Είδαν επίσης ότι στο πίσω κάθισμα του οχήματος αυτού υπήρχε κυνηγετική καραμπίνα.

Στη συνέχεια και τα δύο οχήματα ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγουν την σύλληψη. Οι θηροφύλακες ακολούθησαν τους διαφυγόντες και ζήτησαν συνδρομή από την Αστυνομία. Πράγματι για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση από το Α/Τ Γυθείου στην κλήση των θηροφυλάκων ήταν άμεση και τελικά τα τρία αυτά άτομα συνελήφθησαν έξω από την οικία τους οδηγούμενα στο Α/Τ Γυθείου, πιστοποιώντας για μια φορά ακόμη την άψογη συνεργασία Αστυνομίας – Θηροφυλακής. Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και την άλλη μέρα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου ο οποίος και όρισε τακτική δικάσιμο.

Υπεβλήθη εναντίον τους μήνυση όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα και κατασχέθηκαν τα μέσα της παράνομης θήρας (όχημα, κυνηγετική καραμπίνα, συρμάτινες θηλιές κ.τ.λ.).

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: