«Τσαμπουκάδες» λαθροκυνηγών στους θηροφύλακες

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου η νέα κυνηγετική περίοδος και δεν έλειψαν και φέτος τα περιστατικά λαθροθηρίας. Όπως είναι γνωστό, από 20 Αυγούστου έως και 14 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται το κυνήγι  ορισμένων θηραμάτων (τρυγόνι, ορτύκι, φάσα κ.α.) και μόνο σε περιορισμένες εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως Ζώνες Διάβασης αποδημητικών πουλιών.

Συχνά, όμως, κατά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά σύλληψης κυνηγών που υπέπεσαν σε παραβάσεις της νομοθεσίας περί θήρας. Το κυνήγι θηραμάτων, όπως ο λαγός, για τα οποία η περίοδος θήρας ξεκινά στις 15/9 ή το κυνήγι σε περιοχές που δεν είναι Ζώνες Διάβασης και ως εκ τούτου απαγορεύεται αυτή τη περίοδο, αποτελούν τις κύριες αιτίες που ορισμένοι κυνηγοί παρότι έχουν εκδώσει άδεια θήρας οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένοι που θέλουν να κυνηγήσουν χωρίς να έχουν πληρώσει το αντίτιμο της άδειας θήρας.

Ας δούμε δυο περιπτώσεις λαθροθηρίας που εντόπισαν οι θηροφύλακες της Α´ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α´ Κ.Ο.Δ.Κ.) τη πρώτη μέρα της νέας κυνηγετικής περιόδου, σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα της κυνηγετικής οργάνωσης στο Facebook.

«Τσαμπουκάδες» λαθροκυνηγών στους θηροφύλακες

Τη Δευτέρα οι θηροφύλακες Ηρακλείου-Αρκαλοχωρίου, στη διάρκεια περιπολίας τους στην ευρύτερη περιοχή Χουστουλιανών, διενήργησαν έλεγχο σε 2 άτομα που εντοπίστηκαν να κυνηγούν ως ομάδα, συνοδευόμενοι από σκύλους.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε στην κατοχή τους ένας σκοτωμένος λαγός. Οι θηροφύλακες ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία αλλά τα 2 άτομα επέδειξαν απείθεια στις υποδείξεις των θηροφυλάκων. Δικογραφία σχηματίσθηκε στο Δασονομείο Μοιρών.

Πέταξε το όπλο και άρχισε να τρέχει

«Τη Δευτέρα, 20-08-2018 και ώρα 10:45, οι θηροφύλακες της Α’ Κ.Ο.Δ.Κ. και  του Κ.Σ. Ρόδου συνέλαβαν έναν άνδρα στην περιοχή της Λαχανιάς Ρόδου για παράνομη θήρα άνευ της προβλεπόμενης άδειας και άρνηση έλεγχου.

Ο κατηγορούμενος μόλις αντιλήφθηκε τη θηροφυλακή πέταξε γεμάτο το όπλο σε θάμνο με κίνδυνο να εκπυρσοκροτήσει και άρχισε να τρέχει. Οι θηροφύλακες τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του είχε 1 όπλο δίκαννο, 29 φυσίγγια και 3 φάσες.

Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και η υπόθεση πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα. Συγχαρητήρια στη θηροφυλακή Ρόδου που σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία, έκαναν για άλλη μια φορά το καθήκον τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: