Παράταση της απαγόρευσης θήρας σε περιοχή του Δ. Ζαγορίου

Για δύο ακόμη χρόνια, ήτοι από 31-07-2018 μέχρι 31-07-2020, απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε έκταση δέκα χιλιάδων πεντακοσίων στρεμμάτων (10.500 στρ.), της περιφέρειας των Τ.Κ. Λεπτοκαρυάς-Ανθρακίτη – Καβαλλαρίου, Δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Για την συγκεκριμένη έκταση η απαγόρευση του κυνηγιού ξεκίνησε το 2011, αρχικά για πέντε χρόνια, και ανανεώθηκε η απαγόρευση για άλλα δυο χρόνια το 2016.

Για τη συνέχιση της απαγόρευσης κυνηγιού για δυο ακόμη χρόνια, θετική ήταν η γνώμη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαγορίου, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Περιγραφή ορίων:

Αρχίζουν από τη Γέφυρα «Γκαλτερούσιας», επί της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων − Δόλιανης και με κατεύθυνση Βορειοδυτική ανέρχονται ανώνυμη ράχη έως ότου συναντήσουν τον δασικό δρόμο προς «Πλακανίθρα». Από εκεί ακολουθούν το δρόμο αυτό μέχρι την διασταύρωση προς τον «Άγιο Γεώργιο». Από την διασταύρωση αυτή ακολουθούν τον αριστερό δρόμο μέχρι την θέση «Σιάδια Αγίου Μηνά». Από τη θέση αυτή, ακολουθώντας καθοδικά το ρέμα «Βουβάλας − Μπαζάκα» φτάνουν στην συμβολή των ρεμάτων στη θέση «Ντριάνοβο» και συνεχίζουν στον δασικό δρόμο αριστερά του ρέματος, μέχρι τη θέση «Άγιοι Μηνάδες» (Ρέμα Στραβόλακκα). Από εκεί με κατεύθυνση βόρεια ακολουθούν τον δασικό δρόμο μέχρι τη διασταύρωση στα σιάδια «Κόρδας» και ακολουθώντας δεξιά τον δασικό δρόμο καταλήγουν στο τέλος αυτού, στη θέση «Γκούτσι». Από εκεί και με κατεύθυνση Βόρεια ακολουθούν προς τα ανάντη ανώνυμη ράχη μέχρι τα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Λεπτοκαρυάς − Δόλιανης, στη θέση «Γκορτζιά − Φράγκος». Από εκεί με Νοτιανατολική κατεύθυνση καταλήγουν στην γέφυρα «Γκαλτερούσιας», από όπου άρχισαν.

Σχετική απόφαση:
Αριθμ. 104421/09.07.2018 (Β´ 3485) Ανανέωση απαγόρευσης θήρας, για δύο (2) ακόμη χρόνια σε έκταση δέκα χιλιάδων πεντακοσίων στρεμμάτων (10.500 στρ.), περιφέρειας Τοπικών Κοινοτήτων Λεπτοκαρυάς -Ανθρακίτη – Καβαλλαρίου Δήμου Ζαγορίου, Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

 

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2018-2019ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: