Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των δήμων Τρικκαίων και Πύλης

Για τέσσερα  χρόνια, από 20-8-2018 μέχρι 19-8-2022, απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων στην παραποτάμια έκταση των 2.300 στρεμμάτων των περιοχών: Φωτάδας, Βαλομανδρίου, Ρογγίων, Διποτάμου και Κεφαλόβρυσου Δήμων Τρικκαίων και Πύλης, Π.Ε. Τρικάλων, σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στη περιοχή ισχύει απαγόρευση κυνηγιού που ξεκίνησε το 2006 και έκτοτε ανανεώνεται με διαδοχικές αποφάσεις.

Περιγραφή ορίων:

Αρχίζει από την γέφυρα δρόμου Ρογγίων-Βαλομανδρίου στον Πηνειό ποταμό, από εκεί ακολουθεί το δρόμο προς τον οικισμό Φωτάδας βόρεια και δυτικά, φθάνει στη διασταύρωση με τον δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο Φωτάδας όπου ακολουθώντας τον ανατολικά και βόρεια περνά από το γήπεδο και καταλήγει στις όχθες της κοίτης του Πηνειού ποταμού. Από το σημείο αυτό σε ευθεία γραμμή βορειοανατολικά, περνά την κοίτη του Πηνειού ποταμού και συναντά απέναντι το ανάχωμα στη θέση Πομώνα Σακελάρη. Ακολουθώντας βορειοδυτικά ανάχωμα και σε απόσταση 520 μέτρων περίπου φθάνει σε αγροτικό δρόμο στα όρια με δασώδη παραποτάμια έκταση. Από εκεί και ακλουθώντας τον ίδιο αγροτικό δρόμο με κατεύθυνση βόρεια και βορειοανατολική και σε μήκος 800 μ περίπου φθάνει σε διασταύρωση με αγροτικό δρόμο προς Διπόταμο. Από εκεί ακολουθεί τα όρια με δασώδη έκταση με κατεύθυνση βόρεια και βορειοανατολική σε μήκος 600 μ περίπου όπου διασταύρωση με σκυροστρωμένο αγροτικό δρόμο προς Διπόταμο. Από εκεί με κατεύθυνση βορειοανατολική ακολουθεί χωμάτινο δρόμο και σε απόσταση 900 μ. περίπου φθάνει στη θέση Ξηροπόταμος. Από εκεί στρέφεται βορειοανατολικά και ακολουθώντας για 980 μ. περίπου αγροτικό δρόμο του αναδασμού φθάνει στη διασταύρωση με δρόμο κεφαλόβρυσου-Δυιόταμου στα όρια του οικισμού Κεφαλόβρυσου. Από εκεί ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο προς Διπόταμο και σε απόσταση 1050 μ. φθάνει σε διασταύρωση με χωμάτινο δρόμο τον οποίο στρεφόμενο δυτικά και για απόσταση 75 μέτρων ακολουθεί έως διασταύρωση με άλλο αγροτικό δρόμο. Από εκεί στρέφεται νότια ακολουθώντας αγροτικό δρόμο σε απόσταση 1330 μ. φθάνει σε διασταύρωση με άλλο αγροτικό δρόμο τον οποίο ακολουθεί στρεφόμενο δυτικά και για απόσταση 200 μ. περίπου όπου φθάνει σε ανάχωμα το οποίο ακολουθεί στρεφόμενο νοτιοανατολικά και σε απόσταση 1100 μ. περίπου έως ασφάλτινο δρόμο Ρογγίων-Βαλομανδρίου τον οποίο και ακολουθεί στρεφόμενο δυτικά έως την γέφυρα στον Πηνειό ποταμό από όπου και άρχισε.

Σχετικές αποφάσεις:
Αριθμ. 2270/112662/31.08.2018 (Β´ 4018) Ανανέωση απαγόρευσης θήρας ορισμένου χρόνου, στις περιοχές Φωτάδας, Βαλομανδρίου και Ρογγίων – Δήμων Τρικκαίων και Πύλης

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2018-2019ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: