Σύλληψη τριών ατόμων με ηχομιμητικές συσκευές. Κατασχέθηκαν πολλά «μηχανάκια» στη Θράκη

Με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό ηχομιμητικών συσκευών προσέλκυσης πουλιών, αναφέρει σε δελτίο τύπου η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ´ ΚΟΜΑΘ).

Πρόσφατα στο νομό Χαλκιδικής, στην περιοχή της Τρίγλιας, πιάστηκαν να χρησιμοποιούν ηχομιμητική συσκευή δύο άτομα από την Κύπρο. Η χρήση γινόταν με τηλεχειριστήριο, αλλά μετά από πολύωρη παρακολούθηση δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ περίμεναν ώστε οι δράστες να πάρουν τη συσκευή, όπως και έγινε ώστε να συλληφθούν και να τους υποβληθεί μήνυση.

Ακόμη, πάλι στο νομό Χαλκιδικής στο Δήμο Ν. Προποντίδας, σε έλεγχο σε αυτοκίνητο βρέθηκε μία ηχομιμητική συσκευή, η οποία κατασχέθηκε και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Για το ίδιο θέμα:
«Κελαηδούν τα μηχανάκια», άφαντοι οι λαθροθήρες. Εντοπισμός και κατάσχεση ηχομιμητικών συσκευών
Στο αυτόφωρο τρεις «κασετοφωνάκηδες». Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η χρήση ηχομιμητικών συσκευών

Σε κάθε περίπτωση οι συσκευές αυτές κατάσχονται, ενώ σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη κατάσχονται τα όπλα, τα φυσίγγια, η άδεια θήρας και τα θηρευθέντα θηράματα.

Επίσης ειδικά για τις ηχομιμητικές συσκευές, με βάση πρόσφατο νόμο, πέραν της ποινικής διαδικασίας για τις παραβάσεις του νόμου περί θήρας, προβλέπονται και υψηλά διοικητικά χρηματικά πρόστιμα, ανάλογα με την παράβαση (κατοχή, κατοχή και χρήση, κλπ) που φθάνουν και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Τα πρόστιμα αυτά επιβάλλονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βεβαιώνονται στην οικεία ΔΟΥ του παραβάτη.

Επιπλέον, στην περιοχή της Θράκης, τις τελευταίες ημέρες, κατασχέθηκαν άλλες δέκα (10) ηχομιμητικές συσκευές (έξι στη Π.Ε. Ροδόπης, δύο στη Π.Ε. Ξάνθης και δύο στη Π.Ε. Έβρου).

Δυστυχώς συνεχίζεται από μερικούς επιτήδειους το απαράδεκτο φαινόμενο της χρήσης αυτών των ηχομιμητικών συσκευών, τα περιβόητα «μηχανάκια», που αποτελούν όνειδος για την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα.

Τέλος, η ΚΟΜΑΘ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξάλειψη αυτής της παρανομίας.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: