Αλωνίζουν τη νύχτα οι λαθροθήρες. Στο αυτόφωρο δυο άτομα

Άλλο ένα περιστατικό σύλληψης ατόμων στη Κρήτη που κυνηγούσαν κατά τις νυχτερινές ώρες με τη χρήση προβολέα.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, τα πρώτα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α´ Κ.Ο.Κ.Δ.) που εδρεύουν στο Ρέθυμνο, αξιοποιώντας καταγγελία, εντόπισαν τη χρήση προβολέα σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Καλή Συκιά και Αλώνες, στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Στις 12:40 π.μ. οι θηροφύλακες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και να συλλάβουν 2 άτομα. Είχαν μια παραποιημένη 5σφαιρη καραμπίνα, με ειδική κατασκευή για την προσαρμογή του προβολέα. Στη διάρκεια του ελέγχου, εκτός από το όπλο με τον προβολέα, βρέθηκαν 29 φυσίγγια, αλλά δε βρέθηκαν σκοτωμένα θηράματα.

Τα ανευρεθέντα (όπλο, προβολέα & φυσίγγια) κατασχέθηκαν και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τους 2 συλληφθέντες. Η εκδίκαση αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, περίπου στις 01:00 π.μ., στην περιοχή της Γερακιανής Λαγκάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, θηροφύλακες της Α´ Κ.Ο.Κ.Δ.  εντόπισαν και συνέλαβαν άλλα δυο άτομα. Το ένα κρατούσε δίκαννο και το άλλο προβολέα. Στη διάρκεια του ελέγχου, εκτός από το όπλο και τον προβολέα βρέθηκαν και δυο σκοτωμένοι λαγοί (δείτε ΕΔΩ).

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: