Περιπετειώδης νύχτα για τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες στην Κίσσαμο

Τελειωμό δεν έχουν και φέτος, όπως φαίνεται, τα περιστατικά λαθροθηρίας λαγών με τη χρήση προβολέα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δυστυχώς, ορισμένοι είναι τόσο άπληστοι και ασυνείδητοι που δεν περιορίζονται στα θηράματα που θηρεύουν κατά τις επιτρεπόμενες για το κυνήγι ημέρες και ώρες. Θέλουν και άλλα, πιο πολλά, γι’ αυτό και επιλέγουν να κυνηγήσουν και παράνομα, κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση προβολέα, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες διαφυγής των λαγών που θα βρεθούν κοντά τους. Άραγε τι θέλουν να αποδείξουν; Ότι όλοι οι υπόλοιποι που κυνηγούν νόμιμα είναι κορόιδα ή μήπως για να αναρτήσουν την επομένη μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα για να περηφανευτούν πόσο άξιοι κυνηγοί είναι;

Ας δούμε το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στη Κρήτη όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α´ Κ.Ο.Κ.Δ.). Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες  που εδρεύουν στα Χανιά, στη διάρκεια περιπολίας τους το βράδυ της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2018 εντόπισαν, στις 23:15, στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου Κισσάμου, τρεις προβολείς χειρός να κινούνται και να σαρώνουν την περιοχή. Με μεθοδικές κινήσεις κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και να εντοπίσουν ένα από τα άτομα που έφερε προβολέα, αλλά παρά την προσπάθειά τους να το σταματήσουν, αυτό αρνήθηκε τον έλεγχο και κατάφερε να διαφύγει.

Οι θηροφύλακες παρέμειναν στην περιοχή συνεχίζοντας τη παρακολούθηση και στις 02:30 έλεγξαν ένα αυτοκίνητο που έφτασε και στάθμευσε στην περιοχή, με σβηστά φώτα, Στο αυτοκίνητο υπήρχαν δυο επιβαίνοντες και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν άλλα 2 άτομα που το πλησίασαν πεζοί. Κατά τον έλεγχο δε βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία και τους επιτράπηκε να φύγουν, αφού πρώτα τους κράτησαν τα στοιχεία.

Οι θηροφύλακες όμως έψαξαν τη γύρω περιοχή και κατάφεραν να βρουν σε ένα δασωμένο σημείο μια κυνηγετική καραμπίνα, δύο φακούς χειρός, 20 φυσίγγια, ένα σακίδιο που περιείχε μιαν απόδειξη έκδοσης άδειας θήρας, μια άδεια κατοχής όπλου, πολλές νάιλον σακούλες και μία μπλούζα, τα οποία και παρέδωσαν στη Δ/νση Δασών Χανίων, όπου υπέβαλλαν πρωτόκολλο μηνύσεως.

Η μήνυση έγινε κατά ενός εκ των ατόμων που ελέγχησαν στο αυτοκίνητο και το οποίο ταυτοποιήθηκε από την ανευρεθείσα άδεια κατοχής όπλου και την απόδειξη και κατά ενός αγνώστου (του ατόμου που διέφυγε της σύλληψης). Η μήνυση αφορά σε παράνομη θήρα λαγών τη νύχτα με χρήση προβολέα, άρνηση ελέγχου και τραπή σε φυγή καθώς του νόμου περί όπλων.



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading