Διεθνές συνέδριο: «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία»

Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία», διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας στην πόλη της Λάρισας (ξενοδοχείο «Larissa Imperial»), στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  Θεσσαλίας.

Συνδιοργανωτές είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας , το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας και το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος.

«Βασικός στόχος του συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη και συσχέτιση όλων εκείνων των παραμέτρων που καθόρισαν την ευρύτερη σημασία του Πηνειού Ποταμού στην πορεία των αιώνων, δεδομένου ότι ο Πηνειός, εκτός από την αυτονόητη επίδρασή του ως ενός ποτάμιου συστήματος, συνδέθηκε με την επί χιλιετίες ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους και γενικά το σύνολο των δραστηριοτήτων τους έως και σήμερα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Θεματικοί άξονες

Α. Ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού
Β. Υδάτινο σύστημα Πηνειού ποταμού
Γ. Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της θεσσαλικής πεδιάδας – Ο αναγκαίος ρόλο του νερού
Δ. Πηνειός ποταμός και αστικό/αγροτικό περιβάλλον
Ε. Τέχνες και πολιτισμός
ΣΤ. Πολιτική και διοίκηση
Ζ. Εκπαίδευση, καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη

Πρόγραμμα ΣυνεδρίουΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες, Υδατικοί πόροι

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: