Απαγόρευση θήρας σε περίοδο χιονοπτώσεων σε Εύβοια και Καρδίτσα

xionia_kunigi

Π.Ε. Ευβοίας

[Απόφαση 3022/170443/19.10.2018 (Β´ 3796) Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας]

Απαγόρευση Θήρας σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αρμοδιότητας Π.Ε Ευβοίας (όρια νομού Ευβοίας συμπεριλαμβανομένων και των Βοιωτικών Ακτών που εμπίπτουν στα όρια του Νομού) κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2018-2019.

“Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητας μας (όρια νομού Ευβοίας συμπεριλαμβανομένων και των Βοιωτικών Ακτών που εμπίπτουν στα όρια του Νομού) κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2018-2019 στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων (διάρκειας και έντασης) που έχουν κύριο χαρακτηριστικό τη χιονόπτωση, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α., εξαιτίας των οποίων τα είδη της άγριας πανίδας καθίστανται ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων με πλήρη ή μερική κάλυψη ή εκτάσεων που δεν καλύπτονται από χιόνι αλλά γειτνιάζουν ή περιβάλλονται από εκτάσεις που είναι καλυμμένες με χιόνι, απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.
………….
Η εφαρμογή και τήρηση της παρούσης, ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων Θήρας, της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.”

Π.Ε. Καρδίτσας

[Απόφαση 2187/183775/07.11.2018 (Β´ 5203) Δ/νσης Δασών Καρδίτσας]

Απαγόρευση θήρας σε περίπτωση χιονοπτώσεων

“1. Απαγορεύουμε τη θήρα στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018 – 2019 και όπου δεν απαγορεύεται με Δασική Αστυνομική Διάταξη Θήρας όπως παρακάτω:
α. Παντός θηράματος με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι).
β. Των τριχωτών θηραμάτων όταν και όπου το έδαφος καλύπτεται με χιόνι και ιδιαίτερα διά παρακολουθήσεως των ιχνών επί της χιόνος.
γ. Παντός θηράματος σε περιπτώσεις ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών όπως χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης.
……..
Η εφαρμογή της ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, στην Αστυνομική Διεύθυνση, στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Καρδίτσας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.”


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 21.11.2018


follow_fb.gif

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: