«Τσακάλι» πάλεψε και νίκησε στη μάχη για τη ζωή

Επτά μήνες πάλεψε για τη ζωή του ένα τραυματισμένο από τροχαίο τσακάλι, αλλά τελικά τα κατάφερε και πρόσφατα επανεντάχθηκε στη φύση. 

Το ζώο είχε βρεθεί τραυματισμένο και μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την άγρια ζωή, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αρχικά ήταν αμφίβολο εάν θα τα καταφέρει.

Αφού παρέμεινε μερικούς μήνες στην εντατική μονάδα θεραπείας της Δράσης, κατόπιν μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα κι από κει με τη συνδρομή της ΑΝΙΜΑ, στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης με σκοπό να προετοιμαστεί για την επανένταξή του στη φύση.

Το τσακάλι αφέθηκε τελικά ελεύθερο στον υγρότοπο της Επανομής, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε τραυματισμένο. Η επανένταξη έγινε έπειτα από συνεννόηση με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ).

Η Δράση για την ‘Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο στηρίζεται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τη  φωτογραφία παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η “Δράση για την Άγρια Ζωή”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Για την ιστορία , αυτό το τσακάλι το παρέλαβε η ΑΝΙΜΑ τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε επίσκεψη των οργανώσεων και των κτηνιάτρων στο κτήριο του ΕΚΠΑΖ με τα γνωστά επακόλουθα. Παρέμεινε στο Σταθμό Α Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ μέχρι να επανέλθει από τα δερματικά προβλήματα με τα οποία μας ήλθε, έγιναν αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια απεστάλη από την ΑΝΙΜΑ στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, υπό την εποπτεία της δρ Κομνηνού, η οποία και κανόνισε τη φιλοξενία του σε χώρο του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης. Η Δράση για την Άγρια Ζωή , που είχε παραλάβει αρχικά το τραυματισμένο ζώο πριν σταλεί στην Αίγινα, παρακολούθησε την πορεία ανάρρωσής του και ανέλαβε την επανένταξή του. Ολα καλά, τελικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: