Καινούργιο σπίτι για δύο λύκους από τη Σερβία

Ακόμη δύο λύκους έσωσε από την αιχμαλωσία ο “Αρκτούρος”, που πλέον φιλοξενεί στο καταφύγιό του, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, συνολικά 17 ζώα.

Οι λύκοι, που αν και αδέρφια ονομάστηκαν “Ορφέας” και “Ευρυδίκη”, κατασχέθηκαν από ιδιώτη στο χωριό Djindjusa, στη Σερβία, τον Φεβρουάριο του 2018, έπειτα από καταγγελία. Ο ίδιος είχε δηλώσει στις αρχές ότι φιλοξενούσε τα δύο ζώα για περίπου έξι μήνες, όταν τα βρήκε δίπλα στη νεκρή μητέρα τους, η οποία είχε πεθάνει από δηλητηριασμένο δόλωμα.

Οι δύο λύκοι κατασχέθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν στο ζωολογικό κήπο στο Βελιγράδι προσωρινά μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος οριστικής φιλοξενίας. Οι αρχές της Σερβίας επικοινώνησαν με τον “Αρκτούρο”, ο οποίος για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε θετικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, δύο ακόμη πρώην αιχμάλωτοι λύκοι είχαν μεταφερθεί από το Βελιγράδι στις Αγραπιδιές.

Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: