Επανήλθε σε λειτουργία το geodata.gov.gr

Μετά από διακοπή αρκετών μηνών επανήλθε σε πλήρη λειτουργία ο διαδικτυακός τόπος geodata.gov.gr. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση ή ενημέρωση για το καθεστώς λειτουργίας της.

To geodata.gov.gr προσφέρει ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα και υπηρεσίες για την Ελλάδα, αποτελώντας έναν εθνικό κατάλογο ανοικτών δεδομένων, μία INSPIRE-συμβατή Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, καθώς και μία ισχυρή υποδομή για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας από ανοικτά δεδομένα.

Το geodata.gov.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2010, και ήταν μόλις ένας από οκτώ καταλόγους ανοικτών δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το διάστημα έχει προσφέρει ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα για την Ελλάδα σε περισσότερους από 500,000 μοναδικούς χρήστες.

Τα δεδομένα και οι χάρτες του αξιοποιούνται από επαγγελματίες, επιστήμονες, φοιτητές και ενεργούς πολίτες για πλήθος δράσεων, εφαρμογών και υπηρεσιών. Στο διάστημα αυτό έχει συνεισφέρει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων από τη Δημόσια Διοίκηση, την ενίσχυση της έρευνας, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.ΚατηγορίεςΓεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών

Tags: , , ,

1 reply

  1. Αν δεν κανω λάθος το site αυτό είναι του υπουργείου Παιδείας. Το γεγονός αυτό με κάνει να λυπάμαι ακόμη περισσότερο σαν Έλληνα.
    Παρατηρώντας τον χάρτη είδα στα βόρεια της Ελλάδας φαρδια πλατια να αποκαλείται η fyrom Μακεδονία και ούτε ακόμη και με αυτο που συμφωνηθηκε και υπογράφτηκε στις Πρέσπες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: