Τραγούδι ελευθερίας για 15 καρδερίνες!

Δεκαπέντε ωδικά πουλιά, καρδερίνες, που αποτελούν προστατευόμενο είδος της ορνιθοπανίδας στη χώρα μας, κατάσχεσε το Δασαρχείο Λάρισας από κατάστημα κατοικίδιων ζώων στη Λάρισα για παράνομη διάθεσή τους.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί κλιμάκιο της Δασικής Υπηρεσίας σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων (τα γνωστά pet-shops), για την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν περί μέτρων διαχείρισης και προστασίας της άγριας πτηνοπανίδας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρησή τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η σύλληψη με οιονδήποτε τρόπο, κατοχή, διατήρηση σε αιχμαλωσία, διακίνηση και εμπορία ωδικών πτηνών της ελληνικής ορνιθοπανίδας, πλην τριών εξαιρέσεων εξωτικών πτηνών (κολιμπρί, καναρίνι και ψιττακού-παπαγάλου) συνιστά παράνομη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δασαρχείου Λάρισας, διαπιστώνεται ότι η παράνομη σύλληψη καρδερίνων γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον, με την τοποθέτηση κόλλας στα κλαδιά των δέντρων, όπου ακινητοποιούνται τα πουλιά και συλλέγονται για εμπορία.

Οι δεκαπέντε κατασχεμένες καρδερίνες ελευθερώθηκαν χθες στην περιοχή του Μεζούρλου στη Λάρισα, από το Δασαρχείο Λάρισας, ενώ κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος θα κατατεθεί μήνυση.

https://www.eleftheria.gr/ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: