Σα δε ντρέπονται… Σκότωσαν 4 λαγούς στη περίοδο αναπαραγωγής

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο, έχει ξεκινήσει η αναπαραγωγική περίοδος του λαγού και τα αρσενικά άτομα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα θηλυκά. Την εποχή αυτή είναι συχνό φαινόμενο οι λαγοί να ακολουθούν ο ένας τον άλλο. Παρατηρείται, συχνά, πολλοί αρσενικοί λαγοί να βρίσκονται κοντά σ’ ένα θηλυκό. Την συνήθεια αυτή των λαγών εκμεταλλεύτηκαν, μάλλον, δυο λαθροθήρες στην περιοχή της Σητείας Κρήτης και στην διάρκεια της χθεσινής νύχτας σκότωσαν 4 λαγούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, την Τρίτη 26/2/2019 και ώρα 22:00 περίπου, στην περιοχή Παλαικάστρου και στη θέση Βλιχάδια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου και του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, εντοπίστηκε η χρήση προβολέα. Μετά από παρακολούθηση, διαπιστώθηκε ότι ο προβολέας χρησιμοποιούνταν για την παράνομη θήρα λαγών.

Συνελήφθη ένα ημεδαπό άτομο και αναζητείται άλλο ένα. Κατασχέθηκαν 4 λαγοί. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και για τους δυο παραβάτες. Στις 27/2/2019 έγινε η εκποίηση των λαγών, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας.

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταδικάζει αυτό το γεγονός.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: