Η Αυστρία υιοθετεί νέους κανόνες για τους βοσκότοπους

Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη συμπεριφορά στους βοσκοτόπους των Άλπεων υιοθετεί η Αυστρία. Όσοι εισέρχονται σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να το κάνουν τη δική τους ευθύνη.

Αφορμή αποτέλεσε ο θάνατος μιας τουρίστριας που καταπατήθηκε από κοπάδι αγελάδων, όταν η γυναίκα εισήλθε σε βοσκότοπο με το μπουλντόγκ της. Το δικαστήριο του Ίνσμπρουκ καταδίκασε τον εμπλεκόμενο κτηνοτρόφο σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 490.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι ο χώρος δεν ήταν επαρκώς προστατευμένος. Η απόφαση – αν και μη νομικά δεσμευτική προς το παρόν – οδήγησε χιλιάδες αγρότες σε διαδηλώσεις και μπλόκα στους δρόμους. Αντιδράσεις εκφράστηκαν και από τους τουριστικούς συλλόγους, καθώς οι αγρότες απειλούν να περιφράξουν τα βοσκοτόπια τους, απαγορεύοντας έτσι την πρόσβαση σε περιπατητικά μονοπάτια για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τις νέους κανόνες, που υιοθετήθηκαν με απαίτηση του Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κούρτς, όσοι τουρίστες ταξιδεύουν στο εξής στις Άλπεις θα πρέπει να συμμορφώνονται με έναν κώδικα δεοντολογίας που απαιτεί το σεβασμό απέναντι στα ζώα, τα οποία δικαιούνται ελευθερία κυκλοφορίας. Ωστόσο, απαγόρευση για την ύπαρξη σκύλων δεν πρόκειται να εκδοθεί, αφού αυτά θα αποτελούν ευθύνη των ιδιοκτητών τους.

Αναμένεται τώρα, η αντίδραση του δικαστηρίου κατά την έκδοση της τελικής απόφασης.

https://www.euractiv.gr/

 

 ΚατηγορίεςΚτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: