Βγήκε παράνομα για κυνήγι

Καρπούς απέφερε μία από τις κοινές περιπολίες της Δασικής Υπηρεσίας με θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το βράδυ της Δευτέρας, στον επαρχιακό δρόμο Άρτας – Βελεντζικού, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται με μικρή ταχύτητα και ανά τακτά διαστήματα να σταθμεύει, χρησιμοποιώντας τα φώτα του οχήματος, προς τα δύο πρανή του δρόμου. Μετά από παρακολούθηση, το κλιμάκιο ελέγχου σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό του οχήματος και στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε μία καραμπίνα εκτός θήκης, που ήταν παραποιημένη και η οποία έφερε και πέντε φυσίγγια κατάλληλα για την άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων. Επίσης στο ίδιο όπλο ο κάτοχός του είχε προσαρμόσει στην κάννη και έναν φακό. Κατασχέθηκαν επί τόπου το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και το όχημα, και με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που όρισε τακτική δικάσιμο.

Με αφορμή το περιστατικό, η Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει ότι η λήξη της περιόδου θήρας δε σημαίνει και λήξη των ελέγχων και των περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. «Αυτές μάλιστα οι περιπολίες εντείνονται ακόμη περισσότερο για τον εντοπισμό τυχόν αντίστοιχων περιστατικών, από ασυνείδητους που δε μπορούν να έχουν καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια», αναφέρει.

Πηγή:ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: